Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012 21:34

Συνεχίζει το Συντονιστικό Ενάντια στο Νέο Μνημόνιο

Τον αγώνα του κατά της νέας δανειακής σύμβασης -παρότι ψηφίστηκε από τη Βουλή- για να φύγει η τρόικα και η κυβέρνηση Παπαδήμου, συνεχίζει το Συντονιστικό Ενάντια στο Νέο Μνημόνιο από την Καλαμάτα.
Χθες το πρωί σε συνάντηση μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, ο Παναγιώτης Κάτσαρης σημείωσε ότι «ο αγώνας τώρα αρχίζει. Δεν καταθέτουμε τα όπλα παρά τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που μας κλέβουν, δηλαδή την ίδια μας τη ζωή». Παρατήρησε ότι «τίποτα δεν έχει χαθεί. Ο ελληνικός λαός δεν αναγνωρίζει καμία συμφωνία. Είναι ενάντια σ’ αυτά τα μνημόνια κατά συντριπτική πλειοψηφία και θα τιμωρήσει αυτούς που παραδίδουν τη χώρα και τον πλούτο της στους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους».
Ο Θανάσης Πετράκος επεσήμανε ότι «ο καλαματιανός λαός είπε "όχι" και σ’ αυτό το μνημόνιο, να φύγει η τρόικα και αυτή η κυβέρνηση. Διότι δεν έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Αυτά που κάνει είναι πρωτοφανή. Αντισυνταγματικά πραξικοπήματα έγιναν χθες στη Βουλή κατά έγκριτους συνταγματολόγους και υποδουλώνει τη χώρα, μετατρέποντας τα ομόλογα στο Αγγλικό Δίκαιο, τα οποία ουσιαστικά δεσμεύουν τη χώρα για δεκαετίες». Σημείωσε ότι «καταργεί κάθε έννοια συνδικαλισμού, όλες τις κλαδικές συμβάσεις και διαλύει τις ΔΕΚΟ. Δεν αναγνωρίζονται από την τροϊκανή κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου τα δημόσια αγαθά ως δημόσια (υγεία, παιδεία, ρεύμα, νερό)».
Τα μέλη του Συντονιστικού εξέφρασαν την πλήρη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας και κάλεσαν τον καλαματιανό λαό να κλιμακώσει τον αγώνα μ’ όλους τους δυνατούς τρόπους.