Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 08:11

Νέοι στόχοι από τους τρίτεκνους Μεσσηνίας για το 2019

Νέοι στόχοι από τους τρίτεκνους Μεσσηνίας για το 2019

 

Στη δραστηριότητα του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας τη χρονιά που πέρασε αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρός του Χρήστος Κορομηλάς, με την ευκαιρία της παρουσίασης του ημερολογίου του συλλόγου.

Παράλληλα, η γενική γραμματέας Ξανθή Αλατσάκη προανήγγειλε τη λειτουργία μέσα στη νέα χρονιά Κέντρου Ενημέρωσης Τριτέκνων, στα γραφεία του συλλόγου, στην οδό Δαμοφώντος 5 στην Καλαμάτα. Ετσι θα δίνεται η ευκαιρία οι άνεργοι τρίτεκνοι-μέλη τους να συντάσσουν με τη βοήθεια εξειδικευμένων στο αντικείμενο εθελοντών το βιογραφικό τους σημείωμα, για την ευκολότερη αναζήτηση δουλειάς. Ο σύλλογος στη συνέχεια θα προωθεί αυτά τα βιογραφικά σε διάφορες μεσσηνιακές επιχειρήσεις. 

Νωρίτερα, ο Χρ. Κορομηλάς αναφέρθηκε στη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης από το κοινωνικό παντοπωλείο του συλλόγου τους σε μέλη του με οικονομικά προβλήματα, καθώς και στον επιτυχημένο θεσμό του κοινωνικού φροντιστηρίου. Υπενθύμισε ότι το κοινωνικό παντοπωλείο συντηρείται από τις δωρεές μεσσηνιακών επιχειρήσεων, που προσέφεραν άλλωστε και τα οικονομικά βοηθήματα σε 25 εισαχθέντες σε πανεπιστημιακές και τεχνολογικές σχολές στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. Στα πεπραγμένα της χρονιάς συμπεριλαμβάνονται και οι συνέργειες με άλλους φορείς και συλλόγους, σε όλο το νομό. Ολοκληρώνοντας την αναφορά του, ο Χρ. Κορομηλάς πρόσθεσε ότι χρειάζεται μια εκ βάθρων αναθεώρηση της επιδοματικής πολιτικής στις πολυμελείς οικογένειες και επιχειρηματολόγησε υπέρ της επιστροφής των τιμητικών συντάξεων στις μητέρες με τρία και περισσότερα παιδιά. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθούν κίνητρα και υποστήριξη στις πολυμελείς οικογένειες επαναλαμβάνοντας την προειδοποίησή του ότι το δημογραφικό είναι μια βόμβα στα θεμέλια της χώρας.

Βασικό αίτημα -είπε ακόμη- για το σύλλογό τους είναι να ισχύσει το αφορολόγητο των 15.000 ευρώ για τις οικογένειες με τρία παιδιά συν 3.000 ευρώ για κάθε ένα παιδί μετά το τρίτο. Στα πάγια αιτήματά τους συμπεριλαμβάνεται και η έκπτωση για τους τρίτεκνους στις μετακινήσεις τους με τις συγκοινωνίες εντός και εκτός νομού, ενώ ένα ζήτημα που πρέπει άμεσα να λυθεί σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας είναι και η μοριοδότηση των τριτέκνων στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε μόνιμες θέσεις δήμων και περιφερειακών ενοτήτων. 

Ν.Κ.

* Στην φωτογραφία Ξανθή Αλατσάκη, Χρήστος Κορομηλάς