Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 09:36

Εθελοντική αιμοδοσία στο... πρώην ΤΕΙ Πελοποννήσου (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Εθελοντική αιμοδοσία στο... πρώην ΤΕΙ Πελοποννήσου (βίντεο)

 

Εθελοντική αιμοδοσία, τη δεύτερη στη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, πραγματοποίησαν χθες οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (πρώην ΤΕΙ) στην Καλαμάτα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό τους. Πέρα από το αίμα έδωσαν και στοματικό επίχρισμα για δωρεά μυελού των οστών.

Ο γιατρός - διευθυντής του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας Σταύρος Τσιμικλής παρατήρησε πως “είναι πολύ ενθαρρυντικό και συγκινητικό που η νέα γενιά συμμετέχει στην αιμοδοσία και μπορεί να αντικαταστήσει τους παλιούς αιμοδότες”. Επεσήμανε ότι “η αιμοδοσία είναι αναγκαία για να καλύπτονται οι πάγιες ανάγκες του νοσοκομείου” και πρόσθεσε πως “η αιμοδοσία είναι μεγάλη κοινωνική προσφορά, η έμπρακτη απόδειξη της αγάπης προς το συνάνθρωπο”. Ενημέρωσε ότι οι άνδρες μπορούν να δίνουν αίμα κάθε 3 μήνες και οι γυναίκες κάθε 4 κι ευχαρίστησε τους φοιτητές που έδωσαν αίμα, τις νοσηλεύτριες και τις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού για τη συμβολή τους.

Ο φοιτητής Παναγιώτης Λεγάκης, μέλος του Συλλόγου της ΣΤΕΓ-ΤΤΔ σημείωσε ότι “η αιμοδοσία είναι πράξη ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης, για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται το αίμα και το Νοσοκομείο Καλαμάτας”.

Η Σταυρούλα Μπάμπαλη από το Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας του ιδρύματος, που μαζί με τη συναδέλφισσά της Νίκη Κουζή οργάνωσαν την αιμοδοσία, παρατήρησε ότι “οι φοιτητές είναι εξαιρετικά παιδιά, έχουμε πολύ καλή συνεργασία και ανταποκρίνονται στο κάλεσμα προσφοράς αίματος”. Κι επεσήμανε πως “η αιμοδοσία είναι ανιδιοτελής προσφορά προς το συνάνθρωπο. Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες φιάλες”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER