Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 10:49

Προβολή της Μεσσηνίας στις σκανδιναβικές χώρες μέσω σουηδικού τηλεπαιχνιδιού

Γράφτηκε από την
Προβολή της Μεσσηνίας στις σκανδιναβικές χώρες μέσω σουηδικού τηλεπαιχνιδιού

Τη δυνατότητα της μεγαλύτερης δυνατής προβολής της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας στις σκανδιναβικές χώρες αυτόν τον χειμώνα δίνει το πρώτο κανάλι της κρατικής σουηδικής τηλεόρασης SVT 1), καθώς η περιοχή μας επελέγη για τα γυρίσματα του πρώτου σε τηλεθέαση του τηλεπαιχνιδιού Mästarnas Mästare (Πρωταθλητές των Πρωταθλητών).

Η προοπτική αυτή έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος χθες το πρωί υποδέχθηκε στο Δημαρχείο κλιμάκιο 6 στελεχών της παραγωγής και είχε συνάντηση μαζί τους.

«Το τηλεπαιχνίδι έχει μεγάλη τηλεθέαση, όχι μόνο στη Σουηδία, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Σκανδιναβικής χερσονήσου, όπως και στη Δανία, κι αυτό μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι τα οφέλη για την περιοχή μας θα είναι πολλαπλάσια» σημείωσε ο Π. Νίκας μετά τη συνάντησή του με τα στελέχη της παραγωγής.
Ο δήμαρχος εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον -παρόντα στη συνάντηση- πρόεδρο της Διαδημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Μεσσηνίας Θανάση Ψαρούλη, «που βοηθά τη Μεσσηνία με όλες τις δυνάμεις του».
Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, η αντιπρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας Πόλα Κούλη, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Σπύρος Λαγωνικάκος και ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης.

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Οπως ανακοινώθηκε στη συνέχεια, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση, το Mästarnas Mästare είναι μια υπερπαραγωγή 10 επεισοδίων που προβάλλεται εδώ και 4 χρόνια και ο 5ος κύκλος της θα γυριστεί στη Μεσσηνία από τα τέλη Αυγούστου έως και το τέλος  Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα, στις αρχές Σεπτεμβρίου, με ελικόπτερο, θα γίνουν λήψεις πλάνων από όλη τη Μεσσηνία, προβάλλοντας τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο, το περιβάλλον και τουριστικά αξιοθέατα. Η εκπομπή θα ξεκινήσει με την παρουσίαση της Καλαμάτας από το σημείο «παρά πέντε» στην Ανω Βέργα, προβάλλοντας την πρωτεύουσα του νομού, ως την πόλη της ελιάς, του λαδιού, του πολιτισμού και την ευρύτερη Μεσσηνία ως την πόρτα της Αρχαίας Ελλάδος.
Η τηλεοπτική σειρά είναι στην ουσία ένας διαγωνισμός βετεράνων χρυσών Ολυμπιονικών και παγκοσμίων πρωταθλητών, οι οποίοι θα συναγωνισθούν σε διάφορα αγωνίσματα με στόχο να γίνουν οι «Πρωταθλητές των Πρωταθλητών».
Η τηλεοπτική αυτή σειρά προβάλλεται για 5η τηλεοπτική σαιζόν  από το SVT 1, σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης. Το 2011 είχε 2,2 εκατομμύρια τηλεθεατές την εβδομάδα. Βραβεύτηκε για δύο συνεχόμενες χρονιές με το βραβείο Kristalen, που είναι αντίστοιχο με το βραβείο ΕΜΜΥ.
Η παραγωγή περιλαμβάνει 10 επεισόδια, διάρκειας 60 λεπτών το καθένα. Θα χρησιμοποιηθούν 22 κάμερες, τις οποίες θα συντονίσει ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της Σκανδιναβίας, με διεθνή καριέρα.


NEWSLETTER