Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012 10:58

Πλήρως αποδυναμωμένο το Α.Τ. Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την
Πλήρως αποδυναμωμένο το Α.Τ. Κυπαρισσίας

Σε πλήρη αποδυνάμωση βρίσκεται το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας καθώς το προσωπικό που το επανδρώνει είναι ελάχιστο με αποτέλεσμα οι βάρδιες όχι απλώς να βγαίνουν με δυσκολία αλλά ούτε και να επανδρώνονται πλήρως.
Η κατάσταση αυτή με την έλλειψη δύναμης φυσικά δεν είναι τωρινή, αλλά όσο πάει η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία αφού ξέρει ότι η περιοχή δεν μπορεί να αστυνομευτεί όπως πρέπει. Μπορεί το προσωπικό να κάνει ό,τι μπορεί για να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής αλλά αυτό δεν είναι από μόνο του αρκετό για να καλύψει την περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό -όπως έχουμε αναφέρει και σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας- ότι η δύναμη που υπάρχει αυτή την περίοδο δεν επαρκεί ούτε για περιπολίες τις πρωινές και απογευματινές βάρδιες, με αποτέλεσμα -όπως λένε οι πληροφορίες μας- περιπολία να βγαίνει μόνο κατά τις νυχτερινές ώρες, έχοντας μάλιστα να καλύψει μια τεράστια γεωγραφική περιοχή.
Η αποδυνάμωση του τμήματος πέρα από την σημαντική έλλειψη σε οργανικές θέσεις έχει να κάνει και με τις αποσπάσεις αστυνομικών ή την αναγκαστική τους ενασχόληση σε συγκεκριμένες δραστηριότητες. Χαρακτηριστικό είναι ότι από την δύναμη του ΑΤ Κυπαρισσίας έχουν στελεχωθεί ομάδες όπως η ΟΠΚΕ και η ΔΙΑΣ. Επίσης στελεχώνουν διμοιρία  για την Αθήνα όταν υπάρχει ανάγκη, πρέπει απαραιτήτως σε μόνιμη βάση να υπάρχει φρουρός για τα κρατητήρια που υπάρχουν στην Κυπαρισσία, όπως και να καλύπτουν τις ανάγκες των δικαστηρίων.
Ολα αυτά έχουν επιφέρει την πλήρη αποδυνάμωση της υπηρεσίας και μπορεί να κυκλοφορεί σαν αστείο αλλά είναι αυτό που αντικατοπτρίζει την ωμή πραγματικότητα, ότι πλέον δεν χρειάζεται τόσο μεγάλο κτήριο να τους στεγάσει, αφού χωράνε και σε μια γκαρσονιέρα.
Το σίγουρο είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει για την στελέχωση της υπηρεσίας ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης που έχει η περιοχή.


NEWSLETTER