Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 08:32

Καλαμάτα: Μεγάλη ανταπόκριση εθελοντών στην αιμοδοσία του Cosmos (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Μεγάλη ανταπόκριση εθελοντών στην αιμοδοσία του Cosmos (βίντεο)

 

 

Μεγάλη ευαισθητοποίηση και ανταπόκριση εθελοντών αιμοδοτών υπήρξε χθες, πρώτη μέρα της τριήμερης έκτακτης αιμοδοσίας που διοργανώνουν έως αύριο, η Δημ. Βλαχονικολός & Σία ΙΚΕ και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Cosmos Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης “Διάπλαση” και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι, εντός του εμπορικού καταστήματος Cosmos, στην κεντρική πλατεία, στην αρχή της Ιατροπούλου.

Η αιμοδοσία έχει μήνυμα “Μένουμε ψύχραιμοι - δίνουμε αίμα”. Στο χώρο διεξαγωγής τηρούνται από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας της ατομικής υγείας.

Ο υπεύθυνος των καταστημάτων Cosmos Center - εθελοντής αιμοδότης Κώστας Βλαχονικολός παρατήρησε ότι “η ανταπόκριση του κόσμου ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Αυτό δεν είχε ξαναγίνει, αυτή την προσέλευση δεν την είχαμε στις υπόλοιπες 8 αιμοδοσίες που είχαμε κάνει. Ο κόσμος νιώθει την ανάγκη να βοηθήσει το συνάνθρωπό του”. Επεσήμανε πως “πρέπει να αυξήσουμε τις εθελοντικές αιμοδοσίες, να προσκαλέσουμε τον κόσμο να δώσει αίμα, γιατί συνάνθρωποί μας έχουν προγραμματισμένα χειρουργεία και ασθένειες για τις οποίες χρειάζεται αίμα”.

Η υπεύθυνη του Τμήματος Αιμοδοσίας - γιατρός Αγγελική Καπόγλη ευχαρίστησε τον κ. Βλαχονικολό για την πρωτοβουλία του, επιβεβαίωσε ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε κι εξέφρασε την ελπίδα αυτή η ανταπόκριση να υπάρχει σήμερα και αύριο. Παρατήρησε πως “η περίοδος αυτή είναι δύσκολη για όλους και το αίμα χρειάζεται πάντα” κι ενημέρωσε ότι ο κόσμος μπορεί να δίνει αίμα στην εθελοντική αιμοδοσία στο Cosmos σήμερα και αύριο και καθημερινά, 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι, στο ΚΕΦΙΑΠ, παλιό στρατόπεδο Καλαμάτας (από Μαυρομιχάλη).

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας που έδωσε αίμα, έστειλε μήνυμα συμμετοχής, επισημαίνοντας ότι “στην Καλαμάτα που έχουμε δώσει δείγματα γραφής, σε τέτοιες περιπτώσεις είμαστε αλληλέγγυοι και καλούμε όλο τον κόσμο που μπορεί,να δώσει αίμα”.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Ψαράδων “Αρίων” κι εθελοντής αιμοδότης Παναγιώτης Φασέας κάλεσε όλα τα μέλη του συλλόγου να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια, σημειώνοντας ότι “το αίμα μόνο δωρίζεται”.

Ο εθελοντής αιμοδότης Στέλιος Μητσέας παρατήρησε ότι “ειδικά αυτές τις ώρες που η πατρίδα μας περνάει δύσκολα, πρέπει να δώσουμε περισσότεροι αίμα για να σώσουμε έναν συνάνθρωπό μας”, σημειώνοντας πως “δεν παθαίνει κανένας τίποτα, εγώ πάω για δουλειά μετά”.


NEWSLETTER