Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 09:18

Πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας και συμβουλευτική από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Παράρτημα Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας και συμβουλευτική από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Παράρτημα Μεσσηνίας

Πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας και συμβουλευτική στήριξη παρέχει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Παράρτημα Μεσσηνίας.

Η ΕΟΔ Μεσσηνίας θέλοντας να συμβάλει στη σωστή αντιμετώπιση της αλλαγής της ψυχικής κατάστασης που τυχόν δημιουργεί η καραντίνα, δημιούργησε την υπηρεσία "Πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας & Συμβουλευτική στήριξη την περίοδο της καραντίνας". Σκοπός της υπηρεσίας αυτής είναι να φέρει σε επικοινωνία τους πολίτες με δυο επαγγελματίες ψυχολόγους οι οποίες είναι διασώστριες της ΕΟΔ Μεσσηνίας και είναι πρόθυμες να δώσουν τις επαγγελματικές υπηρεσίες τους εθελοντικά.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις επαγγελματίες ψυχικής υγείας στέλνοντας τους προβληματισμούς σας με τους εξής δυο τρόπους:
α) Ανώνυμα σημειώνοντας τη σχετική φόρμα την οποία μπορείτε να αναζητήσετε στην σελίδα της ομάδας www.eodmessinias.gr. Στη συνέχεια η Eλενα Χριστοπούλου, κλινική ψυχολόγος, πτυχιούχος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας, κάτοχος Μεταπτυχιακών Εγκληματολογίας του ΚΣΠΕ Edukα και του Πανεπιστημίου Τορίνου, μέλος της ΕΟΔ Μεσσηνίας, θα δημοσιεύει στην σελίδα της ομάδας www.eodmessinias.gr άρθρα σχετικά με τους προβληματισμούς που έχετε μοιραστεί.
β) Επώνυμα, συμπληρώνετε μια άλλη φόρμα. Στη συνέχεια η Μαρία Χαριζοπούλου, κλινική ψυχολόγος/ ψυχολόγος υγείας δημόσιας κοινωνικής υπηρεσίας, υποψήφια διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, μέλος της ΕΟΔ Μεσσηνίας, θα επικοινωνεί μαζί σας για να κανονίσετε τηλεσυνεδρία συμβουλευτικής στήριξης μέσω Skype.
Στην περίπτωση που κάποιος ανήλικος θα ήθελε να επικοινωνήσει με τις επαγγελματίες ψυχικής υγείας, θα πρέπει ο γονέας ή ο κηδεμόνας του να συμπληρώσει την αντίστοιχη φόρμα.
Περισσότερες πληροφορίες, και στη νοηματική γλώσσα, από τους διασώστες της ΕΟΔ Μεσσηνίας: Μάρα Τριάντου 6988-891447 (12 μ.-2 μ.μ. και 5-8 μ.μ.) και Σπύρο Αθανασόπουλο 6972-785193 (10 π.μ.-12 μ., 2-3 μ.μ. και 5-7 μ.μ.).


NEWSLETTER