Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012 01:37

Ενταση στη "συνάντηση" αντιφασιστών - χρυσαυγιτών

Ενταση στη "συνάντηση" αντιφασιστών - χρυσαυγιτών

Στιγμές έντασης έζησε χθες το βράδυ το κέντρο της Καλαμάτας, όταν ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής με κράνη, ξύλινες ασπίδες και κοντάρια με την ελληνική σημαία κινήθηκε αντίστροφα στην Αριστομένους, από την οποία κατέβαινε η αντιφασιστική πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία 23ης Μαρτίου,

Την πορεία διοργάνωσε η Αντιφασιστική Κίνηση -τιμώντας την επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου στην Αθήνα, πριν από 4 χρόνια.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κρανοφόρων -που είχαν έγκαιρα λάβει θέσεις σε επίκαιρα σημεία της Αριστομένους-, δημιούργησαν στο ύψος του Δημαρχείου δύο μπλόκα: ένα μπροστά στην πορεία κι ένα μπροστά στην ομάδα των μελών της Χρυσής Αυγής και τον βουλευτή του κόμματος Δημήτρη Κουκούτση.

Η ένταση ανέβηκε επικίνδυνα και η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε, ενώ άρχισε η ανταλλαγή συνθημάτων - μεταξύ των οποίων ακούστηκαν «Θάνατος στο φασισμό», «Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες, τώρα έρχονται οι δικές μας μέρες», «ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλάς», από τη μια πλευρά, κι από την άλλη «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», «Αλήτες, προδότες, κομμουνιστές», «ΕΣΑ, Ες Ες, ανθρωπιστές».

Η Αριστομένους παρέμεινε κλειστή για περίπου μισή ώρα, μέχρις ότου τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποφάσισαν να αποχωρήσουν προς τα γραφεία του κόμματος, ανοίγοντας τον δρόμο για να συνεχιστεί η πορεία, η οποία έφτασε μέχρι τα Ψαράκια.

Ωστόσο, στο ύψος της οδού Γεωργούλη και από την πλευρά της πλατείας εκτοξεύτηκαν -από απροσδιόριστης ταυτότητας άτομα- διάφορα αντικείμενα εναντίον της πορείας, χωρίς πάντως να υπάρξει κάποιο επεισόδιο, αφού οι μετέχοντες σε αυτή διατήρησαν την ψυχραιμία τους.

Από τα «Ψαράκια» η πορεία κινήθηκε αντίθετα στην Αριστομένους και -πάντα με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης- κατευθύνθηκε ξανά, μέσω της Αριστομένους, προς την πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου και διαλύθηκε.

 

Δείτε το βίντεο