Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 08:47

Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

 

Δράση αιμοδοσίας υλοποίησε χθες ο Σύλλογος Αιμοδοτών του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας (πρώην ΠΕΔΥ).

Οι αιμοληψίες έγιναν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του Κ.Υ., ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και λήψεις δείγματος σάλιου για τη δωρεά μυελού των οστών, με σύνθημα "Μη σταματάς ποτέ, μπορείς να γίνεις η ελπίδα και ο ήρωας κάποιου ανθρώπου".

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών του Κ.Υ. Καλαμάτας Κώστας Βλαχοδημητρόπουλος μας είπε ότι είναι η 4η εθελοντική αιμοδοσία που οργανώνουν, η 2η μέσα στο 2020, για την τράπεζα αίματος του συλλόγου, που εξυπηρετεί τους συναδέλφους και όποιον ζητήσει αίμα. “Εχουμε το αίσθημα της προσφοράς στο συνάνθρωπο”, παρατήρησε ο κ. Βλαχοδημητρόπουλος και πρόσθεσε: “Είναι καλό και για την υγεία μας. Ο,τι μπορούμε να προσφέρουμε, το προσφέρουμε. Είναι καλό για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη από αίμα”.

Η προϊσταμένη του Τμήματος Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Αγγελική Καπόγλη, αφού ευχαρίστησε τον διευθυντή του Κ.Υ. Παναγιώτη Κατσαφάδο για τη φιλοξενία, μας είπε ότι “προσφέρουν αίμα εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας και απλοί πολίτες” κι επεσήμανε: “Το αίμα προσφέρεται, χαρίζεται, δεν αγοράζεται”.

Για την προσφορά δείγματος γα τη δωρεά μυελού των οστών παρατήρησε πως “γεμίζουμε τη δεξαμενή για τυχόν συμβατούς δότες και πρέπει να γράφονται όσο το δυνατόν πιο πολλοί”. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε δύο περιστατικά, όπου αλλοδαπός βρέθηκε συμβατός κι έδωσε κι έσωσε Καλαματιανό, ενώ συμπολίτης μας συμβατός έδωσε κι έσωσε Γερμανό.

Από τους εθελοντές αιμοδότες που προσέφεραν αίμα: Ο Γιώργος Μιχαλόπουλος παρατήρησε ότι “οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες. Πρέπει να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και κάνει καλό και στον οργανισμό μας”.

Ο Γιώργος Πλατανίτης επεσήμανε πως “το αίμα είναι πολύτιμο αγαθό. Οφείλουμε να βοηθήσουμε, καθώς έχουμε μεγάλο πρόβλημα ως χώρα. Προσπαθώ κι εγώ να βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια”.

Γ.Σ.