Σάββατο, 22 Μαϊος 2021 17:01

Καλαμάτα: Γαστρονομικό event εθελοντισμού για την “Κιβωτό του Κόσμου”

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Γαστρονομικό event εθελοντισμού για την “Κιβωτό του Κόσμου”

 

Ενα πολύ σημαντικό event εθελοντισμού, μια γιορτή γεύσης και αγάπης με τίτλο «Charity Street Food για την “Κιβωτό του Κόσμου” Καλαμάτας - “Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας”» θα γίνει την Τετάρτη 26 Μαΐου από τις 5 μ.μ., στο “The meat shop” στην οδό Ακρίτα 106 και Πραξιτέλους.

Με αφορμή την πρόσφατη έναρξη λειτουργίας της νέας στέγης της “Κιβωτού του Κόσμου” στην πόλη μας, οι επιχειρήσεις “The meat shop - σύγχρονο παραδοσιακό κρεοπωλείο” της οικογένειας Κουταβά και “Grain” - εταιρεία μarketing και επικοινωνίας (Ν. Κυριακουλάκου)”, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον executive chef Χρήστο Κουμάντο του Διεθνούς Κέντρου Μεσογειακής Γαστρονομίας Καλαμάτας ως διοργανωτές, για να υλοποιήσουν ένα μεγάλο στόχο ενίσχυσης των παιδιών που στηρίζει η “Κιβωτός”.

Η ομάδα του καταξιωμένου σεφ Χρήστου Κουμάντου θα παρασκευάζει από τις 5 έως τις 9 μ.μ., στις εγκαταστάσεις του “Meat shop”, διάφορες επιλογές από την παλέτα του street food (burgers, hot dogs, κοτομπουκιές κ.ά.), που θα προσφέρονται έναντι συμβολικού τιμήματος σε όσους παραβρεθούν. Ολες οι εισπράξεις θα διατεθούν για την ενίσχυση του ταμείου της “Κιβωτού του Κόσμου” Καλαμάτας - “Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας”.

Στη διοργάνωση, αρωγοί της προσπάθειας ως χορηγοί σε είδη είναι οι επαγγελματίες - επιχειρήσεις της πόλης: “Βρυώνης” αντιπροσωπείες/αναψυκτικά, “Iceskoul” εταιρεία διανομής πάγου, “Σιαμπής” χονδρεμπόριο φρούτων/λαχανικών, “Γιαννακόπουλος” χονδρεμπόριο φρούτων/λαχανικών, “Αλεσης - Αθανασίου” αρτοποιία, “Γεύσεις - θύμησες” Κουκούτσης, “Mamellada” γλυκόξινες μαρμελάδες τσάτνεϊ και “Fragorita” χυμός από μεσσηνιακά φραγκόσυκα.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η Eφημερίδα “Eλευθερία” και τα ραδιόφωνα “Life” FM 88,0, “Εμφασις” 91,8 και “Κανάλι 1” 94,8.

Ο κ. Κουμάντος δήλωσε σχετικά στην “Ε”:

«Χωρίς την Ιωάννα Καρέλια και τη μητέρα της Μίνα, σύζυγο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καρέλια, δεν θα είχαμε την “Κιβωτό του κόσμου” στην Καλαμάτα. Επίσης, χωρίς τον πατέρα Αντώνιο δεν θα είχαμε την “Κιβωτό” γενικότερα. Ευχαριστούμε τον πατέρα Αντώνιο για αυτό το μεγάλο έργο που επιτελεί πανελληνίως και για τη νέα δομή εδώ στα Γιαννιτσάνικα. Εμείς, ως Διεθνές Κέντρο Μεσογειακής Γαστρονομίας, μαζί και με άλλες επιχειρήσεις από τη Μεσσηνία, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε την “Κιβωτό”. Περιμένουμε τους συμπολίτες μας, ώστε με ένα συμβολικό τίμημα να βοηθήσουμε όλοι την “Κιβωτό του κόσμου”».

Από το “Meat shop”, ο Αποστόλης Κουταβάς απευθύνει το παρακάτω μήνυμα:

«Σας καλούμε την Τετάρτη 26 Μαΐου από τις 5 μ.μ. στο “Charity food” στο “Meat shop”. Είναι η πρώτη φορά που κάνουμε event για την “Κιβωτό”, ενώ είχε προηγηθεί παρόμοια δράση για το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας. Η ιδέα προέκυψε γιατί θα είναι κάτι πολύ ωραίο για την πόλη μας, αλλά και γιατί μας αρέσει να βοηθάμε. Ξέρουμε πόσο πολύ βοηθάει ο π. Αντώνιος τα παιδιά κι έτσι αποφασίσαμε μαζί με τον Ν. Κυριακουλάκο και τον Χρ. Κουμάντο να κάνουμε αυτή την εκδήλωση για να τον στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε».


NEWSLETTER