Σάββατο, 29 Μαϊος 2021 07:53

“CHARITY STREET FOOD”: Κόσμος και επαγγελματίες της Καλαμάτας αγκάλιασαν την «Κιβωτό του κόσμου»

Γράφτηκε από την

 

Την αγάπη τους για την “Κιβωτό του κόσμου Καλαμάτας - Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας” έδειξαν έμπρακτα οι Καλαματιανοί την περασμένη Τετάρτη σε ένα εθελοντικού χαρακτήρα event: τη γιορτή γεύσης “Charity Street Food” που φιλοξενήθηκε από τις 5 ως τις 9 μ.μ. στο “The Μeat Shop”, στην οδό Ακρίτα 106 και Πραξιτέλους.

Με αφορμή την πρόσφατη έναρξη λειτουργίας της νέας στέγης της “Κιβωτού του κόσμου” στην πόλη, οι επιχειρήσεις “The Meat Shop” - σύγχρονο παραδοσιακό κρεοπωλείο της οικογένειας Κουταβά και “Grain” - εταιρεία marketing και επικοινωνίας (Ν. Κυριακουλάκου) ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον executive chef Χρήστο Κουμάντο του Διεθνούς Κέντρου Μεσογειακής Γαστρονομίας Καλαμάτας, ως διοργανωτές, για να υλοποιήσουν έναν μεγάλο στόχο ενίσχυσης των παιδιών που στηρίζει η “Κιβωτός”.

Η ομάδα του καταξιωμένου σεφ Χρήστου Κουμάντου παρασκεύασε στις εγκαταστάσεις του “Meat Shop”, διάφορες επιλογές street food (burgers, hot dogs, κοτομπουκιές), οι οποίες προσφέρθηκαν έναντι συμβολικού ποσού. Η προσέλευση και η αλληλεγγύη του κόσμου ήταν μεγάλη: Το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν κάτι παραπάνω από 3.000 ευρώ – χρήματα που δεν προήλθαν αποκλειστικά από κατανάλωση, καθώς αρκετοί προσήλθαν στο event αφήνοντας μονάχα κάτι από το υστέρημά τους. Παράλληλα, σε άλλες περιπτώσεις, ναι μεν αγοράστηκε κάποιο γεύμα, ωστόσο τα ποσά που δόθηκαν σε σχέση με αυτά που κόστιζε το κάθε πακέτο ήταν περισσότερα.

Ολες οι εισπράξεις διατέθηκαν για την ενίσχυση του ταμείου της “Κιβωτού του κόσμου Καλαμάτας - Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας”.

Ο υπεύθυνος του “The Meat Shop” Αποστόλης Κουταβάς ανέφερε στην «Ε» πως η πρωτοβουλία αυτή από την πλευρά του πάρθηκε λόγω της διαχρονικής επιθυμίας της επιχείρησης να βοηθάει σε τόσο ευαίσθητα ζητήματα. «Ο κόσμος αγκάλιασε αυτό το φιλανθρωπικού σκοπού event, όπως και άλλοι επαγγελματίες. Ελπίζουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες να καθιερωθούν στην Καλαμάτα. Είναι ωραίο να βοηθάει ο ένας τον άλλο, οπότε η συσπείρωση είναι το καλύτερο που μπορεί να προκύψει για τον συνάνθρωπό μας» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο chef Χρήστος Κουμάντος είπε πως το συναίσθημα να δημιουργεί κανείς για έναν τόσο καλό σκοπό είναι υπέροχο. «Το να συμμετέχεις σε τέτοια events σου δίνει τόση χαρά και τόση δύναμη, που σε κάνει να επιθυμείς τέτοιες πρωτοβουλίες να γίνονταν κάθε μέρα, αν ήταν δυνατό. Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να στηρίζουμε τις προσπάθειες που κάνει η “Κιβωτός” σε όλη τη χώρα, αλλά τον τελευταίο καιρό και στην πόλη μας, χάρη στην κόρη και τη σύζυγο του αείμνηστου Κώστα Καρέλια» τόνισε.

Τέλος, ο υπεύθυνος της εταιρείας marketing και επικοινωνίας “Grain” Νίκος Κυριακουλάκος σχολίασε πως οι επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν για να ενισχύσουν την εκδήλωση ή για να βοηθήσουν τη δομή της “Κιβωτού” ήταν περισσότερες από αυτές που είχε υπολογίσει και είχαν δηλωθεί αρχικά.

 

ΟΦΕΛΟΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΙΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

«Πρέπει στις δύσκολες εποχές που ζούμε να βοηθάμε με όσες δυνατότητες έχει ο καθένας, να κάνουμε τέτοια event ή ακόμα μεγαλύτερα ενδεχομένως, για να μπορούμε ο ένας να στηρίζει τον άλλο και όλοι μαζί ως κοινωνία να προχωράμε. Εκτός από τους χορηγούς που ανακοινώθηκαν στην αρχή, προέκυψαν και άλλοι στη συνέχεια οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν. Μάλιστα, αναπτύχθηκαν επαφές για να μπορέσει να έχει η δομή της “Κιβωτού” τροφοδοσία σε κάποια είδη μόνιμα από τους επαγγελματίες που βοήθησαν για να γίνει το “Charity Street Food”. Κρίνοντας από αυτή την εξέλιξη ο σκοπός της εκδήλωσης επετεύχθη απόλυτα, καθώς και ευρεία συμμετοχή είχαμε από επιχειρήσεις που τροφοδότησαν το event με προϊόντα, δείχνοντας την κοινωνική τους ευθύνη, αλλά παράλληλα αναπτύχθηκαν και συνεργασίες για την τροφοδοσία της δομής, γεγονός που αποτελεί το μεγαλύτερο κέρδος» επισήμανε.

Υπογράμμισε ακόμη πως αν αναλογιστούμε ότι η πρωτοβουλία αυτή είχε επιτυχία εν μέσω περιορισμών λόγω πανδημίας, καταλαβαίνει κανείς πως υπό κανονικές συνθήκες ο απολογισμός μιας αντίστοιχης διοργάνωσης θα ήταν ακόμα πιο θετικός.

 

Για την υλοποίηση του event προσέφεραν αφιλοκερδώς, ως χορηγοί σε είδος, οι επιχειρήσεις:

“Βρυώνης” - εταιρεία διανομής, “Iceskoul” - εταιρεία διανομής πάγου, “Σιαμπής” - χονδρεμπόριο φρούτων/λαχανικών, “Γιαννακόπουλος” - χονδρεμπόριο φρούτων/λαχανικών, “Αλεσης - Αθανασίου” - αρτοποιία, “Γεύσεις - θύμησες” - Κουκούτσης, “Mamellada” - γλυκόξινες μαρμελάδες τσάτνεϊ και “Fragorita” - χυμός από μεσσηνιακά φραγκόσυκα.

Επιπροσθέτως, ως χορηγοί σε είδος προσέφεραν οι επιχειρήσεις: “Ρούμπος” - εμπόριο χαρτικών και ειδών συσκευασίας, “Tsasis Gaz” - εμπόριο φιαλών υγραερίου, “Γκούζος” - εμπόριο φιαλών υγραερίου.

Στην ομάδα παρασκευής του street food, εκτός του executive Chef Χρήστου Κουμάντου, προσέφεραν αφιλοκερδώς την εργασία τους οι: Σταυρούλα Λιανού, Τάσος Αναστασόπουλος, Μαρία Μαυροειδή, Καλλιρρόη Γκιώνη, Γεωργία Κότση και Τάκης Νικολόπουλος, του χώρου εστίασης και διασκέδασης “Μπασαβιόλα”.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η Eφημερίδα “Eλευθερία” και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί “Life” FM 88,0, “Εμφασις” 91,8 και “Κανάλι 1” 94,8.