Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 09:52

Πάρκινγκ αυτοκινήτων τα πεζοδρόμια της Ηρώων

Πάρκινγκ αυτοκινήτων τα πεζοδρόμια της Ηρώων

Σε πάρκινγκ αυτοκινήτων έχουν μετατραπεί τα πεζοδρόμια της οδού Ηρώων. Το γεγονός πως τα πεζοδρόμια δεν είναι διαμορφωμένα στο μεγαλύτερο μήκος του δρόμου αποτελεί «άλλοθι» για πολλούς οδηγούς που αναζητούν... εύκολο πάρκινγκ εκτός του οδοστρώματος. 

Σε αρκετές περιπτώσεις τα αυτοκίνητα είναι παρκαρισμένα κατά δεκάδες, αποκλείοντας ακόμα και εισόδους πολυκατοικιών. 

Μάλιστα, δεν έχουν λείψει και επεισόδια μεταξύ οδηγών κι εργαζομένων στο έργο της ΔΕΗ που γίνεται κατά μήκος της οδού Ηρώων, όταν πρέπει να μετακινηθούν κάποια αυτοκίνητα για να γίνουν εργασίες. Σύμφωνα με τους εργαζομένους, δεν είναι λίγες οι φορές που οι οδηγοί έχουν αντιμετωπίσει... ερειστικά το αίτημα του συνεργείου να απομακρυνθούν από το πεζοδρόμιο κάποια αυτοκίνητα που εμποδίζουν την εξέλιξη των εργασιών! 

Γενικά πάντως το εν λόγω πρόβλημα κατά μήκος της Ηρώων είναι σοβαρό για τους πεζούς, οι οποίοι αναγκάζονται να κινούνται πάνω στο οδόστρωμα, σε ένα δρόμο χωρίς επαρκή φωτισμό το βράδυ και με τα οχήματα να αναπτύσσουν δυστυχώς μεγάλες ταχύτητες.

Επίσης, στα τμήματα των αδιαμόρφωτων πεζοδρομίων όπου δεν υπάρχουν παρκαρισμένα οχήματα, υπάρχουν... σωροί από κλαδέματα και ένα σωρό άλλα εμπόδια για τους πεζούς.