Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 08:34

Βιβλία και σχολικά είδη σε περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές

Γράφτηκε από την

Η δράση “Κάθε βιβλίο ένα ταξίδι” συγκεντρώνει σχολικά είδη και βιβλία για τα παιδιά στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα συμμετοχής στην προσπάθεια: “Η ομάδα μας έχοντας ως φάρο την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση θα προσπαθήσουμε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά που ήρθαν αντιμέτωπα με όλες αυτές τις καταστροφικές συνέπειες μιας δασικής πυρκαγιάς, συλλέγοντας σχολικά είδη και λογοτεχνικά βιβλία. Σε μια προσπάθεια να μην αποσπαστούν τα παιδιά από την προσωπική τους «κανονικότητα»-ρουτίνα, που είναι αναγκαία γι’ αυτά”. Οποιος λοιπόν θέλει να γίνει μέρος αυτής της δράσης η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και International Action Art, σε συνεργασία με το Humanity Greece, ακολουθεί τον παρακάτω «δρόμο»:

Επισκέπτεστε ένα από τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία ή επικοινωνείτε μαζί τους τηλεφωνικά ή μέσω email, ή μέσω e-shop στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας. Ενημερώνεστε για τα βιβλία και ολοκληρώνετε την αγορά σας με τον τρόπο που θα σας υποδείξουν.

Αφήνετε υποχρεωτικά στο βιβλιοπωλείο τα πλήρη στοιχεία σας, (όνομα, email, τηλέφωνο, τίτλος βιβλίου, τιμή αγοράς), ώστε να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την αγορά σας. Αναφορικά με τις online αγορές, μας στέλνετε τα πλήρη στοιχεία της αγοράς (όνομα, email, τηλέφωνο, τίτλος βιβλίου, βιβλιοπωλείο, τιμή αγοράς) μέσω της σελίδας της δράσης στο Facebook «Κάθε βιβλίο ένα ταξίδι», ώστε να συμπληρώσουμε για εσάς την ειδική φόρμα.

Προσφέρετε ένα βιβλίο εντός της προτεινόμενης θεματολογίας από τη βιβλιοθήκη σας που πλέον εκπλήρωσε το στόχο του και πάει να συναντήσει νέους αναγνώστες.

Μπορείτε να αφήσετε τα βιβλία σας: Στην Αθήνα: Πέτρου Ράλλη 210 και Θησέως 1, Νίκαια. Γραφεία του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και International Action Art. Ζαν Μωρέας 40, 2ος όροφος, κουδούνι resolution (Σοφία Χαροκοπού). Στην Καλαμάτα: Στο House by Phaos, Σφακτηρίας 18, υπεύθυνη Νέλλη Κουβελάκη.

Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι: Ελευθερία Χαλίλι, Θεοδώρα Γαλάνη, Ευσταθία Αντωνοπούλου, Δήμητρα Δημοπούλου. Τη δράση υποστηρίζουν οι Γεωργία Παράσχου, ιδρύτρια του Humanity Greece και το Phaos ΚΟΙΝΣΕΠ (House by Phaos) Καλαμάτας.


ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

«Κάθε βιβλίο ένα ταξίδι - Vivliotaxidevoume»:

Email προγράμματος: vivliotaxidevoume@gmail.com

Σελίδα Facebook: Κάθε βιβλίο ένα ταξίδι (@vivliotaxidevoume). Instagram: @vivliotaxidevoume

Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και International Action Art:

Email: unescop@otenet.gr / actionartp@gmail.com.

Σελίδα Facebook: ESCO Club of the Department of Piraeus and Islands / International Action ART.

Instagram: @ioannis_maronitis

Ιστοσελίδα: https://www.unescopireas.gr/index.php και https://internationalactionart.gr/

Humanity Greece:

Email: info@humanitygreece.org.

Σελίδα Facebook: Humanity Greece

Instagram: @humanitygr. Ιστοσελίδα: https://humanitygreece.org/

House by Phaos:

E–mail: info@phaos.org

Σελίδα Facebook: House by Phaos (@housebyphaos).

Instagram: @phaos_

Βιβλιοπωλεία που συμμετέχουν στη δράση (Καλαμάτα):

- «ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ», Δήμητρα Δημοπούλου, τηλ. 27210 28828, vivliopolis@gmail.com

- «Book store», Κατερίνα Κονταργύρη, τηλ. 27210 22375, bookstorekalamata@gmail.com

- «Bookmark», Λυκούργος Καρολεμέας, τηλ. 27210 21100 bookmark_kal@hotmail.com