Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 20:44

Κάλεσμα της διοίκησης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας σε εθελοντές αιμοδότες

Γράφτηκε από τον
Κάλεσμα της διοίκησης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας σε εθελοντές αιμοδότες

Κάλεσμα στους αιμοδότες της περιοχής να προσφέρουν αίμα απευθύνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα έλλειψης αίματος έχει δραματικές διαστάσεις στην πατρίδα μας και μόνο η εθελοντική αιμοδοσία μπορεί να το λύσει.

Γι’ αυτό όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, το Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι για να δίνουν αίμα.

Σε σχετική ανακοίνωση του αναπληρωτή διοικητή Γ.Ν. Μεσσηνίας – Ν.Μ. Κυπαρισσίας Δημήτρη Λαμπρόπουλου σημειώνεται:

«Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας χρόνια τώρα υποστηρίζει τον μεγάλο και ευγενή αγώνα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο θεσμός της εθελοντικής αιμοδοσίας και ότι οι ανάγκες για αίμα είναι τεράστιες, για αυτό το Τμήμα Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας παρακαλεί τους αιμοδότες της περιοχής να προσέλθουν για να προσφέρουν αίμα.

Η αιμοδοσία είναι μια πράξη συλλογικής ευθύνης και αλληλεγγύης και λόγω των αυξημένων αναγκών, αποφασίσαμε να συνδράμουμε με μια πράξη αγάπης για τον Συνάνθρωπο.

Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί λόγω Covid-19, θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας (ξεχωριστή είσοδος, αποφυγή συνωστισμού και τήρηση αποστάσεων).

Σας προτρέπουμε να μας ακολουθήσετε στο τμήμα μας καθημερινά 9:00 – 13:00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2761360112).

Το πρόβλημα της έλλειψης αίματος έχει δραματικές διαστάσεις στην πατρίδα μας και μόνο η εθελοντική αιμοδοσία όλων μας μπορεί να βοηθήσει στην επίλυσή του. Η αιμοδοσία είναι δώρο ζωής και ο εθελοντής αιμοδότης με την προσφορά του, αφενός μπορεί να σώσει μια ζωή, αφετέρου βοηθάει ουσιαστικά στην κάλυψη των αναγκών του συνανθρώπου, του συναδέλφου, του ίδιου και της οικογένειάς του.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας».

 

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER