Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 11:43

ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κατάθεση μήνυσης για τις ζημιές στο Λυκόδημο

Γράφτηκε από την
ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κατάθεση μήνυσης για  τις ζημιές στο Λυκόδημο

Μήνυση θα καταθέσουν σήμερα οι απολυμένοι της ΕΡΑ Καλαμάτας, οι οποίοι χθες ζήτησαν εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να γίνει αυτοψία και καταγραφή των ζημιών στις εγκαταστάσεις των κεραιών της στο Λυκόδημο. 

 

Χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας οι απολυμένοι με κεντρικό ομιλητή το δημοσιογράφο Γρηγόρη Πουλόπουλο και συμπαραστάτες τον κόσμο, εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και κομμάτων φώναξαν αποφασισμένοι "Εδώ και τώρα ανατροπή, η ΕΡΑ Καλαμάτας θα μείνει ανοιχτή". Μήνυμα συμπαράστασης του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου διάβασε η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Μαρία Τομαρά. 

Οι απολυμένοι πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Καλαμάτας διά στόματος Γρ. Πουλόπουλου κατήγγειλαν για καταδρομική ενέργεια στο Λυκόδημο αγνώστων τραμπούκων, που θυμίζουν εποχές παρακράτους. Είπαν ακόμη ότι ο εισαγγελέας στον οποίο απευθύνθηκαν δήλωσε άγνοια για την "επιχείρηση", όπως και η Αστυνομία. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος είπε πάντως ότι μένει να διερευνηθεί σήμερα αν πράγματι η Αστυνομία είχε άγνοια ή αν συμμετείχαν μόνο κουκουλοφόροι, όπως είπε. Μεταξύ άλλων μίλησαν και οι Κώστας Μαργέλης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Μιχάλης Μιχαήλ, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, εκπρόσωποι των συλλόγων δασκάλων και καθηγητών, Φώτης Φωτόπουλος και Σωτήρης Ξανθάκης αντίστοιχα, Αφροδίτη Χριστοπούλου εκ μέρους της Ενωσης Γονέων, Παναγιώτης Κουφαλάκος από το ΠΑΜΕ, Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δίκτυο Ενεργών Πολιτών" της Καλαμάτας, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος από το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Επίσης ψήφισμα συμπαράστασης απέστειλαν το Τεχνικό Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Β' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, το Σωματείο Ειδικευμένων Γιατρών. 

 

Ν.Κ.


NEWSLETTER