Σάββατο, 30 Απριλίου 2022 11:11

Ο μεσσήνιος σεφ Δημήτρης Πυλιώτης βραβεύτηκε από τον δήμαρχο του Miami Beach Dan Gelber

Γράφτηκε από την

 

Με τιμητική πλακέτα βραβεύτηκε πριν από λίγες μέρες ο καταξιωμένος μεσσήνιος σεφ Δημήτρης Πυλιώτης, από τον δήμαρχο του Miami Beach, τον Dan Gelber, ως εξέχον πρόσωπο της περιοχής.

Η διάκριση δόθηκε στον σεφ ως ένδειξη αναγνώρισης επιτυχίας και καταξίωσης στον τομέα του, ταυτόχρονα με άλλα σημαίνοντα πρόσωπα του Miami για το 2022. Η τελετή έγινε στο Δημαρχείο και παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Alex Fernandez. Ο κ. Fernandez σχολίασε μάλιστα στην ομιλία του πως με την πορεία του ο Δημήτρης Πυλιώτης έχει προσφέρει στην αναβάθμιση και την προώθηση της περιοχής, μέσα από την δεκαετή παρουσία του στην γαστρονομία. Αναφέρθηκε στις επιτυχίες του σεφ και στη συμμετοχή του στην εκπομπή του “Foodnetwork”. Μάλιστα εξιστόρησε μια προσωπική του ανάμνηση, όταν σε κάποιο ταξίδι του στο Περού, ο διευθυντής της υποδοχής του συγκροτήματος που έμενε, τον ρώτησε από πού ερχόταν, εκείνος είπε πως ζει στο Miami. Η απάντηση που έλαβε ήταν συγκινητική, καθώς ο περουβιανός είχε επισκεφτεί την πόλη και τόνισε ότι έχει εξαιρετικά εστιατόρια. Συγκεκριμένα, είχε γευματίσει στο “Poseidon”!

Οπως είπε ο ίδιος ο κ. Πυλιώτης, αυτή η μεγάλη τιμή λειτουργεί ως “απόδειξη” και επιβράβευση των προσπαθειών του ίδιου, της οικογένειας και των συνεργατών του, σχετικά με τη λειτουργία του βραβευμένου ελληνικού εστιατορίου του στο Miami Beach. Ταυτόχρονα με την κίνηση αυτή αναγνωρίζεται η προσφορά του στην προώθηση της ελληνικής - μεσογειακής κουζίνας σε όλο τον κόσμο. Nα σημειωθεί πως την πλακέτα παρέλαβε ο αδελφός του Δημήτρη, Βασίλης. 

Ενα ακόμη νέο σχετικά με τον Δημήτρη Πυλιώτη και τις δράσεις του, είναι η επιλογή του για τρίτη συνεχή χρονιά ως “Πρεσβευτή της Ελληνικής Γαστρονομίας 2022”. Τον ίδιο επέλεξε ο Οργανισμός “Greek Taste Beyond Borders - GTBB” - (Ελληνική Γεύση Πέρα από τα Σύνορα), βλέποντας σε εκείνον τα όσα έχει ως τώρα πετύχει. Ετσι, με αυτή του την ιδιότητα θα λάβει μέρος στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας 2022, που θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν το ορθόδοξο Πάσχα άνοιξε για τη φετινή θερινή σεζόν το εστιατόριο “Poseidon ocean view” στην Παραλία της Καλαμάτας. Ετσι μπορούν οι καλαματιανοί και επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με την κουζίνα του Δημήτρη Πυλιώτη, χωρίς να φτάσουν ως το Miami!