Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 08:47

Τα Παιδικά Χωριά SOS σε Βιωματικό Εργαστήριο στην Αλαγονία

Γράφτηκε από την

 

Το Βιωματικό Εργαστήριο Φυσικής Καλλιέργειας στην Αλαγονία επισκέφτηκαν την Κυριακή 3 του μήνα παιδιά από τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας.

Παράλληλα, τα παιδιά εξερεύνησαν το οικοσύστημα των ορεινών ποταμών και ξεναγήθηκαν στα “Ηχοτοπία του Ταϋγέτου”. Επίσης, γεύτηκαν τοπικά προϊόντα και έφτιαξαν σποροσβόλους στο εργαστήριο, με τον καλλιεργητή Παναγιώτη Μανίκη.

Η επίσκεψη των Παιδικών Χωριών SOS εντάσσεται στις δράσεις του διήμερου αυτάρκειας και φυσικής καλλιέργειας που διοργανώθηκε στις 2 και 3 Ιουλίου στην Αλαγονία, με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαγονίας και του Κέντρου Φυσικής Καλλιέργειας.

Το Σάββατο 2 Ιουλίου οι συμμετέχοντες έφτιαξαν ψωμί από αλεύρι βιολογικής καλλιέργειας και το έψησαν σε φούρνους του χωριού.

Η Κυριακή 3 Ιουλίου ήταν αφιερωμένη στη δημιουργία σποροσβόλων και τη δεύτερη ενότητα βιωματικών εργαστηρίων με τον Π. Μανίκη, που εστίαζε στο φυσικό τρόπο καλλιέργειας, περιβολιών, μπαξέδων αλλά και χωραφιών, με συμμετέχοντες ήταν από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εθελοντές της κοινότητας, που προέρχονται από όλο τον κόσμο στη βάση του διεθνούς προγράμματος «Alagonia Solidarity Corps».