Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 14:12

Μεγάλο ενδιαφέρον στην εκδήλωση του Συλλόγου ΑμεΑ για συσκευασία τροφίμων

Γράφτηκε από την

Το ενδιαφέρον αρκετού κόσμου προσέλκυσε την περασμένη Τετάρτη η παρουσίαση του “Ολοκληρωμένου προγράμματος κονσερβοποίησης, αποξήρανσης και συσκευασίας τροφίμων” που θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας.

Η παρουσίαση έγινε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου “Νικόλαος Πολίτης” στο Ανατολικό Κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, με θέμα τη “Συντήρηση τροφίμων ως μια προεπαγγελματική πρόκληση για άτομα με αναπηρία”.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Μεσσηνίας “Η Υπομονή”, το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Καλαμάτας του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν τον τρόπο που διατηρούνται τα τρόφιμα με ασφάλεια, αλλά και τα οφέλη για τα ΑμεΑ που θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο προεπαγγελματικής κατάρτισης ειδικά στο κομμάτι της κοινωνικής ενσωμάτωσης.
Το πρόγραμμα στο ΚΕΦΙΑΠ για την εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία στη συντήρηση των τροφίμων θα υλοποιηθεί με χρήματα που έλαβε ο σύλλογος “Η Υπομονή” από το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία στήριξης” -το οποίο στηρίζουν 8 κοινωφελή ιδρύματα.