Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 20:06

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ξεκινούν πρακτική 36 εθελόντριες

Τη θεωρητική τους κατάρτιση ολοκλήρωσαν οι 36 νέες εθελόντριες του παραρτήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ξεκινούν πλέον την πρακτική τους εξάσκηση.

Την Τετάρτη έδωσαν προφορικές εξετάσεις για τις γνώσεις της Νοσηλευτικής που απέκτησαν σε διάστημα 6 μηνών, ενώ η πρακτική τους που ξεκινάει από την ερχόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνει την εξάσκησή τους για 80 ώρες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στο Αλεξανδράκειο Γηροκομείο και στο Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας. Οι εθελόντριες εκπαιδεύτηκαν σε βασικά στοιχεία της Ιατρικής από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Καλαμάτας: Ιωάννη Αδαμόπουλο αιματολόγο, Παναγιώτη Γιαννόπουλο χειρουργό, Γιάννη Γαλανόπουλο ορθοπαιδικό και τη διατροφολόγο Κέλλυ Μπουκέα, ενώ στη Νοσηλευτική και στις πρώτες βοήθειες από τις νοσηλεύτριες του Τμήματος Καλαμάτας του ΕΕΣ Κατερίνα Τσατά και Κωνσταντίνα Δαμηλάτη. 

Στις προχθεσινές εξετάσεις παρευρέθηκε ο πρόεδρος του τμήματος Καλαμάτας του ΕΕΣ Αντώνης Μαδούρος και η έφορος εθελοντριών Δήμητρα Ψαρούλη, ενώ τις εθελόντριες εξέτασε η Κατερίνα Τσατά.