Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 19:12

Προβολή ντοκιμαντέρ από την Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας

Προβολή ντοκιμαντέρ από την Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας

To ντοκιμαντέρ "ΑστυΝομική βία και ψυχικό τραύμα" θα προβάλει το Σάββατο στις 7.30 μ.μ. η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας στο Πάρκο του Ο.Σ.Ε. (χώρος Πατινάζ).

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή της Χρύσας Λύκου (δημοσιογράφος, ντοκιμαντερίστρια) και του Γιάννη Μάγγου (Πατέρας Βασίλη Μάγγου θύματος αστυνομικής βίας). Σε περίπτωση βροχής θα ανακοινωθεί νέο μέρος για την εκδήλωση.

Λίγα λόγια για την ταινία:

«Το ντοκιμαντέρ αυτό συνομιλεί με τη ρωγμή που αφήνει το ψυχικό τραύμα της αστυνομικής βίας μέσα από τις ιστορίες που συντάραξαν την ελληνική κοινωνία.
Οι οικογένειες του Κώστα Φραγκούλη και του Νίκου Σαμπάνη οι οποίοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από ένστολους της ΕΛΑΣ, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου που βασανίστηκε από τις αστυνομικές αρχές στον Βόλο καθώς και επιζώντες από την αστυνομική αυθαιρεσία καταθέτουν το βίωμα, το πένθος τους και την ανάγκη για απόδοση δικαιοσύνης.
Στη διαδρομή της εξιστόρησης της μνήμης τους, πλαισιώνονται από επιστήμονες που φωτίζουν πολύπλευρα τις πτυχές του τραύματος στο οποίο υποβλήθηκαν βίαια» τονίζεται.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) Κωστής Παπαϊωάννου (Διευθυντής Σημείου για τη μελέτη της ακροδεξιάς), Άννυ Παπαρρούσου (Δικηγόρος), Νατάσα Τσουκαλά (Ομότιμη Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Université Paris-Saclay), Έλενα-Όλγα Χρηστίδη (Ψυχολόγος, επιστημονική υπεύθυνη Orlando LGBT). Έρευνα – Συνεντεύξεις: Χρύσα Λύκου,
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Παναγιωτακόπουλος, Μοντάζ: Βαγγέλης Παναγιωτακόπουλος, Χρύσα Λύκου, Ηχοληψία: Διονύσης Αντύπας, Κάμερα: Πάνος Λαμπρόπουλος, Διεύθυνση παραγωγής: Χρύσα Λύκου. Τη μουσική έγραψε ο Κωσταντής Παπακωνσταντίνου.