Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 11:24

Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας: Eξόρμηση στα Ζαγοροχώρια και το φαράγγι του Βίκου

Γράφτηκε από την
Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας: Eξόρμηση στα Ζαγοροχώρια και το φαράγγι του Βίκου

Eξόρμηση στα Ζαγοροχώρια και το φαράγγι του Βίκου θα πραγματοποιήσει από την Παρασκευή ως την Κυριακή (10-12/11) ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Ενα οδοιπορικό με όμορφες πεζοπορικές διαδρομές, σε μονοπάτια, γεμάτα ιστορία! Πρόκειται για μονοπάτια στα οποία χρώματα κι αρώματα εναλλάσσονται, και οι εικόνες της φύσης που συνθέτουν την ομορφιά του τοπίου προσφέρουν μοναδικές στιγμές στους λάτρεις της πεζοπορίας! Η συμμετοχή είναι ανοιχτή και σε άτομα που δεν θα πραγματοποιήσουν το πεζοπορικό πρόγραμμα.
Όπως τονίζεται στο πρόγραμμα: "Η αναχώρηση θα γίνει την Παρασκευή από Καλαμάτα με προορισμό το Τσεπέλοβο, το πιο αρχοντικό αλλά και μεγαλύτερο σε πληθυσμό, χωριό των Ζαγοροχωρίων. Μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε το βράδυ στους ξενώνες/ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση. Το Σάββατο, μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε στο Μονοδένδρι, ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Ζαγοριού. Εκεί, αφού περιηγηθούμε στα καλντερίμια του χωριού, θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας σε ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα φαράγγια στον κόσμο και οπωσδήποτε ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης με τους κάθετους γεωλογικούς σχηματισμούς και τη μεγάλη ποικιλία διαφορετικών οικοσυστημάτων. Πρόκειται για το Φαράγγι του Βίκου, για ένα μοναδικής ομορφιάς, γεωλογικό μνημείο, που κάθε ορειβάτης, πεζοπόρος ή λάτρης της φύσης θα ήθελε να διασχίσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του! Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε και τις πηγές του Βοϊδομάτη (του καθαρότερου ποταμού της Ευρώπης). Ώρες πεζοπορίας: 6 +/- Βαθμός Δυσκολίας: 2. Την Κυριακή νωρίς το πρωί, και αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε από το Τσεπέλοβο με σκοπό να πεζοπορήσουμε στη Σκάλα Βραδέτου. Η πέτρινη σκάλα αποτελείται από 1.100 κοφτά μικρά σκαλοπάτια, εκτείνεται σε 1.500μ. και έχει 39 στροφές! Αμέσως μετά, και ανάλογα με τον χρόνο που θα έχουμε, θα μεταβούμε στα διάσημα πετρόχτιστα γεφύρια του Ζαγορίου στα οποία θα περιηγηθούμε. Εκεί, θα συναντήσουμε λιθόστρωτα καλντερίμια, πέτρινες σκάλες λαξευμένες στις απότομες πλαγιές αλλά και εντυπωσιακά γεφύρια που ενώνουν τις όχθες ρεμάτων και ποταμών! Ώρες πεζοπορίας: 4 – 5 Βαθμός Δυσκολίας: 1".
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 6937328781 (Στεφανούρης Γιώργος).

 

 


NEWSLETTER