Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 22:37

Επίσκεψη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών στο Δημοτικό Κοπανακίου

Επίσκεψη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών στο Δημοτικό Κοπανακίου

 

Το Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου επισκέφτηκαν νωρίτερα το Δεκέμβριο μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών Περιφερειακής Ένωσης Νότιας Πελοποννήσου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Τα μέλη του συνδέσμου Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, Γεωργία Παπαδέα και Βαγγέλη Τσιλίκα υποδέχτηκαν η διευθύντρια του σχολείου Κωνσταντίνα Περλέγκα, το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχολείου, η επίσκεψη περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος, και συγκεκριμένα: “Στο θεωρητικό μέρος έγινε συζήτηση με τα παιδιά για όλα αυτά τα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία. Ειπώθηκαν θέματα που σχετίζονται με την προσβασιμότητα, τις ίσες ευκαιρίες, την δύναμη της θέλησης και της προσπάθειας, τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο. Οι τρεις προσκεκλημένοι αποτελούν επίσης μέλη/αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ ΔιαφοροΖΩ, και κατά συνέπεια η συζήτηση επεκτάθηκε και στα δρώμενα που χαρακτηρίζουν τα αθλητικά επιτεύγματα και τις διακρίσεις αυτών. Όπως ήταν φυσικό, προέκυψαν πολυάριθμα ερωτήματα των παιδιών προς τους συνομιλητές τους.

Στο πρακτικό μέρος η συμμετοχή των παιδιών ήταν σημαντική και αναγκαία, καθώς πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του συστήματος γραφής των τυφλών Braille, ανάγνωση ανάγλυφων βιβλίων, αναγνώριση αντικειμένων μέσω αφής και όσφρησης, χρήση λευκού μπαστουνιού σε δρόμο με εμπόδια, συνοδεία/καθοδήγηση τυφλού αθλητή στο τρέξιμο και άλλα”.