Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023 12:02

Καλαμάτα: Τουρνουά για τη στήριξη της μικρής Ζωής με συμμετοχή 6 ομάδων (βίντεο)

Καλαμάτα: Τουρνουά για τη στήριξη της μικρής Ζωής με συμμετοχή 6 ομάδων (βίντεο)

 

Τουρνουά ποδοσφαίρου για φιλανθρωπικό σκοπό θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο γήπεδο του Μεσσηνιακού “Σταύρος Παπαδόπουλος”.

Ενας συνάνθρωπος μας, η μόλις ενός έτους Ζωή Βαρδάκα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς αγωνίζεται με γενναιότητα απέναντι στη λευχαιμία. Για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή την αρρώστια, θα χρειαστεί να μεταβεί στο εξωτερικό για να υποβληθεί και σε άλλες πιο εξειδικευμένες θεραπείες.

Στο τουρνουά που θα γίνει από τις 3 έως τις 5 το απόγευμα θα συμμετάσχουν 6 ομάδες, σε τρία παιχνίδια που θα είναι 35λεπτης διάρκειας. Θα λάβουν μέρος οι ομάδες του Δήμος Καλαμάτας, των παλαιμάχων του Μεσσηνιακού και της Καλαμάτας, της Αστυνομίας, των Δικηγόρων και των Δημοσιογράφων.

Χθες το μεσημέρι στην ανακαινισμένη αίθουσα τύπου του γηπέδου του Μεσσηνιακού δόθηκε συνέντευξη Τύπου στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά και ζήτησαν από τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια που κάνουν για να βοηθήσουν τη νεαρή μαχήτρια, ώστε να καταφέρει να νικήσει τη λευχαιμία και να ξαναβρεί την υγεία της.

Στη συνέντευξη έδωσαν το παρών και απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να δώσει το παρών ώστε να στηρίξει ηθικά και οικονομικά την προσπάθεια που γίνεται, κατά σειρά, οι εκπρόσωποι των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά. Ο Χρήστος Ζερίτης από τους παλαίμαχους του Μεσσηνιακού, ο Κώστας Παρασκευόπουλος από τους παλαίμαχους της Καλαμάτας, ο Γιώργος Φάβας από το Δήμο Καλαμάτας, ο Δημήτρης Καούνης από το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας και ο Γιάννης Σινάπης από την πλευρά των δημοσιογράφων.

Ο Χρήστος Ζερίτης, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Χρόνια πολλά ευχόμαστε και στη Ζωή για την οποία οργανώνεται αυτό το τουρνουά, στο οποίο είμαστε τυχεροί που συμμετέχουν ομάδες παλαιμάχων. Από τη μεριά μας καλούμε όλους τους Καλαματιανούς να έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες το Σάββατο στις 3 το μεσημέρι, αλλά και συνεισφέρουν όπως μπορούν για τη βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε στη μικρή Ζωή. Εξάλλου στις ημέρες μας η φιλανθρωπία και η φιλοζωία είναι το ζητούμενο και όσοι το προσφέρουν νιώθουν τη χαρά της προσφοράς”.

Ο Κώστας Παρασκευόπουλος ανάμεσα σε άλλα σημείωσε: “Πρόκειται για ένα κοριτσάκι ηλικίας μόλις ενός έτους που πάσχει από μία σοβαρή ασθένεια και έχει κλονιστεί η υγεία της. Εμείς οι παλαίμαχοι θα συμμετέχουμε στο αγώνα και παράλληλα ευχόμαστε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να στηρίξουν και να ωφελήσουν την υγεία της μικρής Ζωής”.

Ο Γιώργος Φάβας από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας είπε μεταξύ άλλων: “Εχουμε να υπηρετήσουμε έναν σκοπό, ο Δήμος από τη δική του πλευρά που ασκεί κοινωνική πολιτική, το σκοπό για τον οποίο είναι ταγμένος σε αυτό το κομμάτι και φυσικά όλα τα σωματεία που θα συμμετάσχουν σε αυτούς τους αγώνες, έχουν να υπηρετήσουν το δικό τους σκοπό τον φιλανθρωπικό, που άλλωστε γι’ αυτό το λόγο υπάρχουμε εκτός από το να βρισκόμαστε και να παίζουμε και να θυμόμαστε τα παλιά να μπορούμε να βοηθάμε και ανθρώπους. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η περίπτωση της Ζωής Βαρδάκα, η οποία μόλις ενός έτους αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα με την επάρατη νόσο και δίνει μάχη για τη ζωή της. Μια μάχη που όλοι ευχόμαστε να την κερδίσει. Και πιστεύουμε έχοντας εναποθέσει πλέον τις ελπίδες μας στο Θεό, ότι όλοι μαζί ως οικογένεια θα αγωνιστούμε γι’ αυτήν και θα έχουμε ένα επιτυχές αποτέλεσμα”.

Ο Δημήτρης Καούνης που εκπροσώπησε τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, επισήμανε: “Μακάρι η συμβολή μας να αποδειχθεί καθοριστική στην εξέλιξη της υγείας της μικρής Ζωής. Μια οργανωμένη κοινωνία ανθρώπων εκτός από δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι και μια κοινωνία αλληλεγγύης και νομίζω εμείς θα είμαστε στο πλευρό και του δήμου και οποιουδήποτε άλλου φορέα οργανώνει παρόμοιες εκδηλώσεις να είμαστε δίπλα στην κοινωνία και στα προβλήματα της και έτσι πιστεύω ότι θα βοηθήσουμε στην ευόδωση του αγαθού αυτού σκοπού”.

Ο Γιάννης Σινάπης από την πλευρά της ομάδας των δημοσιογράφων τόνισε: “Χρόνια πολλά, υγεία και δύναμη στη μικρή Ζωή. Υγεία και δύναμη στην οικογένεια της που δίνουν αγώνα για να τη σώσουν. Εμείς οι δημοσιογράφοι και την προηγούμενη φορά όταν κληθήκαμε, δώσαμε το παρών για καλό σκοπό, για φιλοζωϊκό σκοπό. Αυτή τη φορά για να στηρίξουμε τη μικρή Ζωή”.

* Την ημέρα διεξαγωγής του τουρνουά θα υπάρχει κουμπαράς στην είσοδο του γηπέδου ώστε όσοι παρακολουθήσουν το τουρνουά να προσφέρουν ότι μπορεί ο καθένας για να στηρίξουν τη μικρή Ζωή.

[Ρεπορτάζ Παναγιώτης Πρεζεράκος]