Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 11:41

Δραστηριότητες για όλους το Μάρτιο στη Βαμβακού

Γράφτηκε από την
Δραστηριότητες για όλους το Μάρτιο στη Βαμβακού

Γεμάτος χρώματα, θέατρο, μουσική και δραστηριότητες για όλους θα είναι ο Μάρτιος στη Βαμβακού Λακωνίας.

Ο Μάρτιος στη Βαμβακού συνδυάζει εικαστικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια, δραστηριότητες STEAM και εικονική πραγματικότητα, χαρταετούς, γαϊτανάκια, μάσκες, σαπουνόφουσκες, χρώματα και χαρτοπόλεμο, messy και clay play που υλοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς από τη Vamvakou Revival, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Απόκριες & Βαμβα-Κούλουμα

«Το Τριώδιο άνοιξε κι οι Απόκριες έρχονται. Η πιο κεφάτη και χρωματιστή εποχή του χρόνου πλησιάζει κι εμείς στη Βαμβακού, έχουμε ετοιμάσει μοναδικές εμπειρίες και υπέροχες δραστηριότητες για να γιορτάσουμε αυτές τις Απόκριες μαζί. Δημιουργικά μασκαρέματα και κατασκευή μάσκας (09/03), κατασκευή αερόστατων (10/03), χαρταετοί και γαϊτανάκι με νήματα και χρωματιστές κορδέλες (16/03), μουσική βραδιά στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι (16/03) μας οδηγούν έως την Κυριακή της Αποκριάς. Η θεατρική παράσταση για παιδιά «Αίσωπος φτου και βγαίνω!», μία διαφορετική προσέγγιση των ιστοριών του Αισώπου σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Πλειώνη, γεμάτη ανατροπές, παιχνίδι, διάδραση, χρήση θεατρικής μάσκας και μουσική, έρχεται στη σκηνή του σχολείου της Βαμβακούς την Κυριακή των Αποκρεών (17/03). Την Καθαρά Δευτέρα (18/03), σας προσκαλούμε στα Βαμβα-Κούλουμα, με face painting, αποκριάτικες κατασκευές και μπαλονοκατασκευές, μία διαδραστική παράσταση σαπουνόφουσκας, πέταγμα χαρταετού, latin μελωδίες και τα σαρακοστιανά εδέσματα στο σχολείο του χωριού» σημειώνεται.

Τριήμερο Μαρτίου στο χωριό

«Η φετινή χρονιά προσφέρει πολλές αφορμές για μικρές τριήμερες εξορμήσεις και μία τέτοια είναι το τρίτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου. Πριν την παρέλαση και τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, σας προσκαλούμε στη Βαμβακού να μάθουμε για το νερό, τις ιδιότητες και τις μορφές του, να φτιάξουμε τους δικούς μας νερόμυλους (23/03), να παίξουμε και να σχεδιάσουμε τρισδιάστατα (24/03) τα δικά μας σχέδια στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF). Ένα μουσικό αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή και τον Μάνο Λοϊζο θα μας ταξιδέψει το Σάββατο 23/03 στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο» συνεχίζει η περιγραφή της Vamvakou Revival.

Τεχνολογία, εκπαίδευση, πηλός & παιχνίδια για παιδιά & οικογένειες

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, η Vamvakou Revival σας προσκαλεί σε μια μαγική και συναρπαστική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας (02/03) στο βουνό του Πάρνωνα. Επιστρατεύστε την όραση, την ακοή και την αφή σας και απολαύστε μία ρεαλιστική εμπειρία σε τρισδιάστατο πλαίσιο. Την Κυριακή 03/03, οι Ολυμπιακοί Αγώνες ταξιδεύουν στη Βαμβακού, με ένα βιωματικό εργαστήριο, μέσω του προγράμματος της Μουσειοβαλίτσας «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ταξιδεύουν» που είναι μέρος του Εκπαιδευτικού και Κοινωνικού Προγράμματος «Agon, an Olympic Legacy» του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας και αναπτύχθηκε με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η επαφή με τη φύση και τη γη, αλλά και η σύνδεση με τους εαυτούς μας είναι οι βασικοί στόχοι του προγράμματος «Clay Play Stories» (30/03), ενώ η ελευθερία και η δημιουργικότητα συνδυάζονται αρμονικά στο «Σχολείο…Αλλιώς» (31/03).


NEWSLETTER