Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2024 22:24

Οι δράσεις του “Ευκλή” τον Οκτώβριο

Οι δράσεις του “Ευκλή” τον Οκτώβριο

 

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας "Ο Ευκλής" έχει προγραμματίσει για τον Οκτώβριο δύο συναρπαστικές πεζοπορικές εξορμήσεις και μία επίσκεψη στα καλλιτεχνικά εργαστήρια της Κ.Ε. "Φάρις", δίνοντας την ευκαιρία για επαφή με τη φύση και την τέχνη.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, η πεζοπορία θα λάβει χώρα στο φαράγγι του Βουραϊκού, πάνω στις ράγες του Οδοντωτού, στην περιοχή των Καλαβρύτων. Η δράση περιλαμβάνει τη δημιουργία δύο πεζοπορικών ομάδων, καθώς και μίας ομάδας εκδρομέων, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των συμμετεχόντων, ανεξαρτήτως επιπέδου φυσικής κατάστασης. Ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής είναι Α' και η διάρκειά της υπολογίζεται στις 3,5 ή 2,5 ώρες, ανάλογα με την ομάδα.
Στις 20 Οκτωβρίου, ο "Ευκλής" διοργανώνει μία οικογενειακή πεζοπορία στην περιοχή των Κοντοβουνίων, στην Κεντρική Μεσσηνία, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν σε δασικούς χωμάτινους δρόμους. Η διαδρομή θα περάσει από τα γραφικά χωριά Κεφαλινού, Ρευματιά ή Λούμι, Χρυσότοπος ή Χρύσοβα, και Καλογερέσι. Ο βαθμός δυσκολίας της πεζοπορίας είναι επίσης Α' και η διάρκεια της πορείας αναμένεται να είναι περίπου 3,5 ώρες.
Τέλος, ο σύλλογος έχει προγραμματίσει επίσκεψη στα εργαστήρια της Κοινωφελούς Επιχείρησης "Φάρις" του Δήμου Καλαμάτας, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν τον καλλιτεχνικό κόσμο και τις δράσεις της "Φάρις".
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν απογευματινές ώρες στα τηλέφωνα 27210 90627 και 697 425 2234, με την Ελένη Οικονομοπούλου, πρόεδρο και εκπρόσωπο τύπου του συλλόγου. Επιπλέον, πληροφορίες παρέχονται μέσω των κοινωνικών δικτύων του συλλόγου στο Facebook (Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ) και στο Instagram (efklis_pezoporikos_kalamata).