Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2014 17:21

Αλληλεγγύη στην Κεφαλλονιά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, ΔΕΥΑΚ και Δήμο Οιχαλίας

Αλληλεγγύη στην Κεφαλλονιά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, ΔΕΥΑΚ και Δήμο Οιχαλίας

Αποστολή αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους σεισμοπαθείς της Κεφαλλονιάς ετοιμάζουν το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, φορείς και σύλλογοι της πόλης και του νομού.

Το Εργατικό Κέντρο συγκεντρώνει τρόφιμα (ζυμαρικά - λάδι - νερό) και φαρμακευτικό υλικό στο κτήριό του (9 το πρωί με 2 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα με 8.30 το βράδυ) μέχρι και την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου. Τρόφιμα συγκεντρώνουν οι Σύλλογοι Τριτέκνων και Πολυτέκνων Μεσσηνίας, σχολεία και άλλοι φορείς της Καλαμάτας.

«Ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι σεισμοπαθής και να έχει πέσει το σπίτι σου, γι’ αυτό συμμετέχουμε στη συγκεκριμένη κίνηση», επεσήμανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωτήρης Τσώνης. Ανέφερε ότι «πρέπει να υπάρξουν συντονισμένες πρωτοβουλίες από φορείς - επιχειρήσεις και σχολεία της περιοχής μας» κι εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της πόλης στους πληγέντες της Κεφαλλονιάς.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Χρήστος Κορομηλάς παρατήρησε ότι «αρκετοί φορείς συνδράμουν, υπάρχει αρκετά μεγάλη ανταπόκριση». Επεσήμανε πως «είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τις οικογένειες που δοκιμάζονται». Προσκάλεσε τους δήμους, επιχειρήσεις και μεμονωμένα άτομα να συνδράμουν και ευχαρίστησε τα σχολεία που βοηθούν σε αυτή την προσπάθεια.

 

ΔΕΥΑΚ

Την αμέριστη συμπαράστασή του στο δοκιμαζόμενο λαό της Κεφαλλονιάς εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Με σχετική ανακοίνωση μάλιστα καλεί τα μέλη του, αλλά και κάθε δημότη να συνεισφέρει από το υστέρημά του στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι μετά από  συνεννόηση με το Εργατικό Κέντρο Κεφαλλονιάς τα υλικά  που έχουν ανάγκη  είναι:

1η κατηγορία: Οινόπνευμα λευκό, πάνες για μεγάλους ανθρώπους, πάνες για     παιδιά, υποσέντονα μιας χρήσης, χαρτί υγείας, χλωρίνη, γάζες άκοπες, φυσιολογικούς ορούς, γάντια μιας χρήσης και Betandine.  

2η κατηγορία: Γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, άνθος αραβοσίτου, βανίλια, κομπόστες, ζάχαρη, ντοματοπολτός.

3η κατηγορία: Πλαστικά ποτήρια, πιρούνια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, ράντζα. 

Τα  παραπάνω υλικά θα συγκεντρώνονται καθημερινά στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑΚ στην οδό Σπάρτης 46, όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες μέχρι την επόμενη Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου.

 

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

Τρόφιμα μακράς διαρκείας για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλλονιάς θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στο Δήμο Οιχαλίας. Επειτα από πρόταση της αντιδημάρχου Παναγιώτας Γεωργακοπούλου το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Οιχαλίας αποφάσισε ομόφωνα να συγκεντρωθούν τρόφιμα τις παραπάνω μέρες από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά, στο Δημοτικό Κατάστημα Δωρίου και στο Δημοτικό Κατάστημα Διαβολιτσίου.