Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2014 22:50

Ουρές για οριστική απόσυρση αυτοκινήτων

Ουρές για οριστική απόσυρση αυτοκινήτων

Ουρές για την απόσυρση - οριστική διαγραφή οχημάτων σχηματίζονται στη ΔΟΥ Καλαμάτας τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για οχήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων είχαν καταθέσει τις πινακίδες τα προηγούμενα χρόνια και πλέον, εκμεταλλεύονται το μέτρο της απόσυρσης.

Πρέπει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο γραφείο, στο οποίο απασχολούνται μόνο δύο υπάλληλοι, απευθύνεται πλήθος ιδιοκτητών αυτοκινήτων απ' όλη τη Μεσσηνία, για διάφορα ζητήματα. Ανάμεσά τους αυτή την περίοδο βρίσκεται και μεγάλος αριθμός πολιτών που καλούνται να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για οχήματα που δεν κυκλοφορούν, καθώς είτε είναι ακινητοποιημένα είτε έχουν διαγραφεί.

Ο Κωνσταντίνος Γιαλελής ήρθε στην Καλαμάτα από το Χανδρινού και περίμενε επί πολλή ώρα στην ουρά, αγανακτισμένος από τα όσα στραβά συμβαίνουν γύρω μας. Φανερά εκνευρισμένος εξηγούσε πως καλείται να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας για ένα αυτοκίνητο το οποίο έχει αποσυρθεί το 1995. Από τότε λέει, κανένας δεν τον είχε ενοχλήσει και ξαφνικά πρόσφατα έλαβε σημείωμα σύμφωνα με το οποίο πρέπει να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας για το 2013 και για το 2014.

Ο Δημήτρης Σταθόπουλος περίμενε υπομονετικά για να πάρει τα έγγραφα που απαιτούνται για να αποσύρει το παλιό του αυτοκίνητο που είναι ήδη ακινητοποιημένο. Οπως λέει, μόνη λύση σ' αυτή την περίπτωση είναι το παλιό αυτοκίνητο να πάει για... παλιοσίδερα.

Κάποιοι από τους πολίτες που καθημερινά περιμένουν στην ουρά πληρώνουν με καθυστέρηση και πρόστιμο τα τέλη κυκλοφορίας. Ενας εξ αυτών επεσήμανε πως δεν πλήρωσε τα τέλη μέχρι το τέλος του έτους γιατί δεν είχε τα χρήματα και πλέον καλείται να πληρώσει τα διπλά. "Οταν δεν μπορούμε να πληρώσουμε μας τα παίρνουν διπλά. Οταν δε μας πληρώνουν δεν τρέχει τίποτα. Θα έρθει η ώρα όμως που θα τους τα πάρουμε τετραπλά" δηλώνει καθώς περιμένει να πληρώσει τα τέλη με προσαύξηση 100%.

 

 

Κ.Δ.