Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011 22:07

Αντιδράσεις από φορείς για ξυλοδαρμό φοιτητή στην Τρίπολη


Τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητή την περασμένη Πέμπτη από αστυνομικούς στην Τρίπολη καταγγέλλουν το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, ο γραμματέας του τοπικού Συνασπισμού Γιάννης Κουνέλης, η Εναλλακτική Κοινότητα Τρίπολης, η τοπική ΚΝΕ και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου με ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες και τους φορείς του νομού σε συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί αυτό το Σάββατο στο χώρο του και σε πορεία ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας, Παν. Καγκαράκης, με δηλώσεις του στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ξυλοδαρμός και ότι ο νεαρός έβρισε και επιτέθηκε σε αστυνομικό όταν αυτός ζήτησε την ταυτότητά του. Το αποτέλεσμα -σύμφωνα πάντα με τον κ. Καγκαράκη- ήταν ο αστυνομικός να ζητήσει ενισχύσεις και ο νεαρός να οδηγηθεί στο Τμήμα με χειροπέδες και αργότερα στο νοσοκομείο επειδή παραπονέθηκε ότι ζαλίζεται. Στην εκπομπή παρενέβη ο καταγγέλλων φοιτητής ο οποίος διέψευσε την εκδοχή του κ. Καγκαράκη.
Οσον αφορά το περιστατικό, το Εργατικό Κέντρο στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει τα εξής:
"Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου τρεις νέοι, επιστρέφοντας στο σπίτι τους, δέχτηκαν απρόκλητη και αναίτια επίθεση στην πλατεία Πετρινού, κατ' αρχήν από έναν αστυνομικό με πολιτικά και με συμβατικό αυτοκίνητο ζητώντας εξακρίβωση στοιχείων και στη συνέχεια κατέφθασαν τρία περιπολικά με 10-12 ένστολους. Ξυλοκόπησαν τον έναν νεαρό, συμπολίτη μας, τον φοιτητή Βασίλη Σωτηρόπουλο, με βάναυσο τρόπο (παρότι τους έδωσε τα στοιχεία και το επιβεβαίωσαν και οι φίλοι του), και στο σημείο αυτό και στο αυτοκίνητο που τον επιβίβασαν καθώς και στο χώρο του Αστυνομικού Τμήματος. Τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένο μετά από 4-5 ώρες στις 9 το πρωί, όπου παρέμεινε για νοσηλεία μέχρι το απόγευμα της 24/1)".
Επίσης στην ίδια ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες "στην κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που ενθαρρύνουν με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές την εμφάνιση τέτοιων απαράδεκτων περιστατικών που παραπέμπουν στις σκοτεινότερες εποχές της ιστορίας μας". Ζητά δε "πλήρη διερεύνηση του συμβάντος για τον αυθαίρετο προπηλακισμό και το βάρβαρο ξυλοκόπημα του άτυχου φοιτητή", καθώς επίσης "την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων αστυνομικών και τη λήψη μέτρων για το ρόλο των αστυνομικών οργάνων με πλήρη σεβασμό στα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελευθερία των πολιτών".
Την παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ζήτησε και ο κ. Κουνέλης, ο οποίος στον αέρα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης προανήγγειλε ότι για τον ξυλοδαρμό θα ενημερωθεί και το Κοινοβούλιο, με ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Παπουτσή.