Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 14:47

Βοήθεια για τους πρόσφυγες από το Γυμνάσιο Γαργαλιάνων 

Δράση αλληλεγγύης για τους Σύρους πρόσφυγες πολέμου ξεκίνησε χθες από το Γυμνάσιο Γαργαλιάνων για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Η δράση θα ολοκληρωθεί στις 4 Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Καθηγητών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η μαθητική κοινότητα του Γυμνασίου Γαργαλιάνων, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και απευθύνει έκκληση στους πολίτες των Γαργαλιάνων να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τους Σύρους πρόσφυγες και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, προσφέροντας ορισμένα από τα παρακάτω είδη: Φαγητό σε κονσέρβες, μπισκότα, κρουασάν, παιδικές τροφές σε βαζάκι, βρεφικό και παιδικό γάλα σε σκόνη, γάλα συμπυκνωμένο, τσάι, βρεφικές πάνες, μωρομάντιλα, βρεφική πούδρα-ταλκ, βρεφική κρέμα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαπούνια, βιβλία ζωγραφικής, μαρκαδόρους, τσάντες πλάτης, σκουφάκια.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως «οι πολίτες που έχουν παιδιά που φοιτούν στο σχολείο μας, μπορούν να τα φέρνουν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους στο σχολείο και να τα παραδίδουν στους εκπαιδευτικούς. Τα υλικά που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό».

Κ.Μπ.