Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011 21:34

Ρημάζουν τα αντλιοστάσια, διψάνε ολόκληρα χωριά στην περιοχή του Δήμου Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον
Ρημάζουν τα αντλιοστάσια, διψάνε ολόκληρα χωριά στην περιοχή του Δήμου Μεσσήνης

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που παρουσιάζονται από τις αρχές Ιουνίου στην υδροδότηση χωριών στο Δήμο Μεσσήνης, ορισμένα από τα οποία ξεμένουν από νερό -όπως συνέβη προχθές τις βραδινές ώρες στο Καρτερόλι και την Πιπερίτσα.
Από την πλευρά της η ΔΕΥΑΜ -όπως είπε στην «Ε» ο πρόεδρός της Νίκος Κωνσταντέλος- δηλώνει ότι τα προβλήματα προκαλεί η δράση «γνωστών αγνώστων» που αφαιρούν καλωδιώσεις και άλλα υλικά από τα αντλιοστάσια, μεταξύ των οποίων και αυτά στην περιοχή του Αγίου Παύλου, στο Καρτερόλι και στο Κουρτάκι.
Χθες το πρωί, αγανακτισμένοι κάτοικοι από την Πιπερίτσα μετέβησαν τόσο στα γραφεία της ΔΕΥΑΜ, όσο και στο Δημαρχείο, ζητώντας να συναντηθούν με το δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο, αλλά και με τον πρόεδρο και το διευθυντή της ΔΕΥΑΜ Νίκο Κωνσταντέλο και Δημήτρη Λεμπέση αντίστοιχα.
Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι δεν είναι δυνατό να ανέχονται περαιτέρω τέτοιες καταστάσεις και ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να δώσει λύση. Ως τέτοια, τους ανακοινώθηκε η πρόσφατη ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής του αγωγού Πατσέικα - Πιλαλίστρα μέχρι την 7η επαρχιακή οδό. Ο αγωγός αποτελεί μέρος συνολικότερου έργου που αποσκοπεί στην ενίσχυση της υδροδότησης της Μεσσήνης, αλλά και των χωριών στο σύνολο του τ. δήμου, εξασφαλίζοντας εναλλακτικές οδούς για την παροχή νερού στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής.
Οπως είπε στην «Ε» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Νίκος Κωνσταντέλος, τα προβλήματα με την υδροδότηση των χωριών -που δεν περιορίζονται μόνο στον τ. Δήμο Μεσσήνης, αλλά επεκτείνονται και σε χωριά στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες- έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Ιουνίου, μετά από επανειλημμένα «χτυπήματα» σε αντλιοστάσια χωριών, αλλά και του Συνδέσμου «Αγιος Παύλος».
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, οι αντλίες δεν τροφοδοτούν τις δεξαμενές με νερό, αυτές αδειάζουν και το δίκτυο αχρηστεύεται καθώς μπαίνει αέρας στους αγωγούς. «Χρειάζεται μεγάλη διαδικασία για να αποκατασταθεί η λειτουργία του δικτύου» παρατήρησε ο Ν. Κωνσταντέλος, προσθέτοντας ότι επιπλέον απαιτείται στη συνέχεια και έλεγχος του δικτύου για τυχόν διαρροές από τη μεταβολή των πιέσεων.


NEWSLETTER