Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011 22:03

Διαδοχικοί αποκλεισμοί του αεροδρομίου Καλαμάτας από τους ιδιοκτήτες ταξί

Διαδοχικοί αποκλεισμοί του αεροδρομίου Καλαμάτας από τους ιδιοκτήτες ταξί

Με διαδοχικούς αποκλεισμούς του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας συνεχίστηκαν χθες οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί της Μεσσηνίας. Οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν μετά τις 11 το πρωί στο αεροδρόμιο, χωρίς τα οχήματά τους, και προχώρησαν σε 10λεπτους και 20λεπτους αποκλεισμούς εμποδίζοντας την είσοδο και έξοδο των τουριστικών λεωφορείων. Την ίδια ώρα όσα ταξί περνούσαν από το σημείο με επιβάτες, οι συγκεντρωμένοι τα σταματούσαν για έλεγχο, ενώ σε μια περίπτωση προκλήθηκε "θερμό επεισόδιο" με συνάδελφό τους ο οποίος -σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον πρόεδρο του κλάδου Γ. Παπαδέα- μετέφερε επιβάτες στο αεροδρόμιο. Μάλιστα κλήθηκε και η Αστυνομία από τους ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι υποχρέωσαν το συνάδελφό τους να κλειδώσει το αυτοκίνητο εντός του αεροδρομίου για όση ώρα κράτησε η συμβολική κατάληψη. 
Εν τω μεταξύ από προχθές το μεσημέρι παραμένουν παραταγμένα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ταξί και αγοραία, ενώ χθες προστέθηκαν περισσότερα.
Στις προθέσεις των ιδιοκτητών ταξί σύμφωνα με ενημέρωση της "Ε" από τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμάτας Γιώργο Παπαδέα, είναι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης δεχτεί να κάνει διάλογο μαζί τους. Παράλληλα προγραμματίζουν δυναμικές συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή ταξί από όλη την Περιφέρεια διαδηλώνοντας έτσι την αντίθεσή τους στην απελευθέρωση χωρίς πληθυσμιακά κριτήρια.
Χθες, μάλιστα, οι αυτοκινητιστές της Μεσσηνίας παρέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και τους βουλευτές του νομού, καλώντας τους να δείξουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους στον κλάδο με την κατάθεση ερωτήσεων και επερωτήσεων.