Τρίτη, 02 Αυγούστου 2011 01:17

Βροχή ερωτήσεων στη ΔΟΥ, από φόβο για τα μέτρα προσωποκράτησης

Βροχή ερωτήσεων στη ΔΟΥ, από φόβο για τα μέτρα προσωποκράτησης

 

Φοβήθηκε ο κόσμος που χρωστάει και ρωτούσε στη ΔΟΥ Καλαμάτας χθες, πρώτη μέρα εφαρμογής της προσωποκράτησης για χρέη, αν θα προχωρήσουν στα μέτρα που προβλέπονται κι αν θα τους συλλάβουν... «Μάλιστα, ήταν αρκετοί απ’ αυτούς που ρωτούσαν, οι οποίοι έχουν χρέη αλλά δεν έχουν λήξει», επεσήμανε ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Φώτης Μαθιόπουλος. Διευκρίνισε δε ότι «εμείς κινούμε τις διαδικασίες, ειδοποιούμε τον κόσμο, όταν τα χρέη είναι ληξιπρόθεσμα».

Ο κ. Μαθιόπουλος παρατήρησε πως «όπως υποβάλλαμε μέχρι τώρα, έτσι θα συνεχίσουμε να υποβάλλουμε και τώρα μηνυτήριες αναφορές» - και ξεκαθάρισε ότι «ο εισαγγελέας κρίνει τι αδίκημα είναι και ανάλογα αποφασίζει. Μπορεί να ορίσει τακτική δικάσιμο ή να αποφασίσει αυτόφωρο και σύλληψη».

Για τις διαδικασίες που κινεί η υπηρεσία, ο προϊστάμενος ενημέρωσε ότι «εμείς όταν τα χρέη έχουν λήξει, θα ειδοποιήσουμε τους οφειλέτες και 1 και 2 και 3 φορές να έρθουν να πληρώσουν. Τους ενημερώνουμε επίσης πως υπάρχουν ρυθμίσεις ή ότι έχουν χάσει τη ρύθμιση. Και αν δεν ανταποκριθούν, προχωράμε σε μέτρα κατάσχεσης. Είναι το έσχατο μέτρο το να ζητήσουμε την ποινική δίωξη του οφειλέτη».

Ο κ. Μαθιόπουλος παραδέχτηκε ότι «σ’ αυτούς που χρωστούν πάνω από 50.000 ευρώ, στους μεγαλοοφειλέτες δηλαδή, υπάρχει μια προτεραιότητα».