Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2011 20:58

Στον ισθμό σήμερα οι ταξιτζήδες

Στον ισθμό σήμερα οι ταξιτζήδες

Σε κινητοποιήσεις στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου έχουν προγραμματίσει να συμμετάσχουν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί της Καλαμάτας και άλλων περιοχών του νομού με συναδέλφους τους απ' όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι η κατάσταση βαίνει προς αποκλιμάκωση.

Χθες οι ταξιτζήδες της Καλαμάτας πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία στον Αερολιμένα Καλαμάτας και στη συνέχεια έστησαν… μπλόκα στο Ασπρόχωμα και άλλα σημεία της πόλης προκειμένου να εντοπιστούν απεργοσπάστες συνάδελφοί τους.

Οι κεντρικές εξελίξεις δρομολογήθηκαν χθες μετά τη συνάντηση που έγινε με τους περιφερειάρχες, ενώ η οριστική απόφαση των αυτοκινητιστών αναμένεται στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας, σήμερα στις 10 το πρωί

Στη συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία των αυτοκινητιστών (ΠΟΕΙΑΤΑ), οι περιφερειάρχες είπαν ότι δεν θα δέχονται αιτήσεις, ούτε θα εκδώσουν νέες άδειες για ταξί, μέχρι να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών.

Παράλληλα, διαβεβαίωσαν τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ότι θα πάρουν και οι ίδιοι μέρος στο δημόσιο διάλογο, που αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του μήνα, για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.

Τέλος, σχετικά με τις διοικητικές κυρώσεις (αφαίρεση αδειών κυκλοφορίας κ.λπ.) οι Περιφερειάρχες ξεκαθάρισαν ότι ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί, εκτός και αν υπάρξει άλλη ρύθμιση από πλευράς υπουργείου Μεταφορών ή Προστασίας του Πολίτη για το θέμα των κυρώσεων σε περίπτωση παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος είπε ότι «αλλάζουν τα δεδομένα» και για τον λόγο αυτό καλεί εκτάκτως γενική συνέλευση προκειμένου να ζητηθεί η αναστολή της απεργίας και των κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Με χθεσινή του ανακοίνωση ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ισχυρίζεται ότι έδωσε τη λύση στο ζήτημα, παρουσιάζοντας την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα αυτό.

Κ.Δ.