Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 17:53

Ξεκίνησε το μεταπτυχιακό για την υγεία στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

Ξεκίνησε το μεταπτυχιακό για την υγεία στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

 

Ξεκίνησε το Σάββατο το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Τεχνοοικονομικά Συστήματα Υγείας» στο ΤΕΙ Πελοποννήσου.  Με μία λιτή και αρκετά ενημερωτική τελετή έγινε η έναρξη των μαθημάτων του προγράμματος, στην οποία παραβρέθηκαν όλοι οι νέοι φοιτητές του προγράμματος καθώς και οι καθηγητές του μαθημάτων του Α' εξαμήνου σπουδών. 

Ο διευθυντής του προγράμματος καθηγητής Γιάννης Παπουτσής συνεχάρη και καλωσόρισε τους νέους μεταπτυχιακούς φοιτητές και ανέπτυξε με λίγα λόγια τους στόχους και τις απαιτήσεις του προγράμματος. Ανέφερε ότι το πρόγραμμα σχεδιάστηκε μετά από συλλογική προσπάθεια  έμπειρων καθηγητών από το χώρο της διοίκησης υπηρεσιών Υγείας και υπάγεται στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Τόνισε την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού ρόλου του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Ανώτατη Εκπαίδευση καθώς και τις νέες αναβαθμισμένες ακαδημαϊκές ευκαιρίες που προσδίδονται στην ευρύτερη περιοχή μέσα από τα Υπάρχοντα Μεταπτυχιακά Προγράμματα που εκπονούνται σε αυτό.

Ανέφερε επίσης ότι το πρόγραμμα δεν γίνεται για να προσδώσει ένα μεταπτυχιακό τίτλο που πιθανώς χρειάζονται πολλοί συμμετέχοντες εργαζόμενοι για την εργασιακή τους εξέλιξη, αλλά φιλοδοξεί να προσδώσει ακαδημαϊκή και τεχνολογική γνώση που θα ενισχύσει τις δυνατότητες των αποφοίτων στις διοικητικές διαδικασίες και στη παραπέρα τυχόν ακαδημαϊκή  τους πορεία. 

Στη συνέχεια έγινε από τους καθηγητές μια συνοπτική παρουσίαση για το κάθε μάθημα. Τέλος το μέλος της επιστημονικής επιτροπής επίκουρος καθηγητής Θεόδωρος Κοτσιλιέρης ανέπτυξε διεξοδικά όλα τα τεχνικά ζητήματα καθώς και τα ψηφιακά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν για την σύγχρονη και ασύγχρονη  εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την υποβολή και παρουσίαση εργασιών και εν γένει την χρήση και αξιοποίηση της τεχνολογίας στο πρόγραμμα. 

Στην έναρξη παραβρέθηκε επίσης ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων του ΤΕΙ Πελοποννήσου καθηγητής Ιωάννης Δημόπουλος, ενώ χαιρετισμό απέστειλε η καθηγήτρια Ευγενία Μπιτσάνη, πρόεδρος του τμήματος και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος.