Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 13:18

Διαμαρτυρία της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας για τις απουσίες στα ΕΠΑΛ 

Διαμαρτυρία της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας για τις απουσίες στα ΕΠΑΛ 

Συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας θα κάνει σήμερα η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας στη 1.30 μ.μ. στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας για να εκφράσει την αντίθεσή της στην εφαρμογή υπουργικής απόφασης για τα ΕΠΑΛ και να απαιτήσει την άμεση απόσυρσή της.

Οπως κάνουν γνωστό οι καθηγητές με ανακοίνωση: "με την συγκεκριμένη υπουργική απόφαση εντός της επομένης εβδομάδας οι σύλλογοι διδασκόντων των ΕΠΑΛ της χώρας καλούνται: “εφόσον έχει διαπιστωθεί ότι το άθροισμα των απουσιών του μαθητή είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό απουσιών που χαρακτηρίζει τη φοίτηση ανεπαρκή, ο μαθητής χαρακτηρίζεται ως μη παρακολουθών και δεν λαμβάνεται υπόψη α) στα αριθμητικά δεδομένα του τμήματος για τις αναθέσεις των μαθημάτων, θεωρητικών και εργαστηριακών, καθώς και β) στον προγραμματισμό τμημάτων για το επόμενο σχολικό έτος, κενών και πλεονασμάτων των εκπαιδευτικών”. Δηλαδή ουσιαστικά χαρακτηρίζεται η φοίτηση των μαθητών από το πρώτο τετράμηνο και όχι στο τέλος της χρονιάς όπως συνέβαινε μέχρι τώρα και εξακολουθεί να συμβαίνει για του άλλους τύπους σχολείων (γυμνάσια, γενικά λύκεια). Η εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης ενδέχεται να φέρει ένα νέο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων και τομέων. Μοιραία θα ακολουθήσει αναστάτωση στη σχολική ζωή των μαθητών που φοιτούν (με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα). Ταυτόχρονα θα σημάνει νέα διόγκωση των τμημάτων που σημαίνει παραπέρα υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και τέλος θα δημιουργήσει υποχρεωτικά και νέο κύμα εκτοπίσεων και μετακινήσεων εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο για να καλύψουν το πολύπαθο ωράριό τους". 

Για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί και να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας, η ανακοίνωση αναφέρει πως το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας σήμερα 11 π.μ.-  2 μ.μ.