Σάββατο, 08 Ιουλίου 2017 17:07

Θερινό σχολείο για τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση

Θερινό σχολείο για τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση

Θερινό σχολείο για τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, από τις 9 ως τις 16 Ιουλίου με θέμα : "Σύστημα διαχείρισης μαθησιακών δραστηριοτήτων (LAMS), εκπαιδευτική ρομποτική και εκπαιδευτικές εφαρμογές για κινητές συσκευές".

To θερινό σχολείο θα διεξαχθεί 10 με 15 Ιουλίου στο εργαστήριο Πληροφορικής του 4ου Λυκείου Καλαμάτας, 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι και 16 Ιουλίου στο Δημοτικό Στούπας, στη Μάνη. Η έναρξη των εργασιών του θα γίνει στις 9 Ιουλίου, στις 6.30 το απόγευμα.

Για τη διοργάνωση αυτή δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου, στην οποία ενημέρωσαν ο διευθυντής Πρωτωβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Δημήτρης Οικονομόπουλος, οι σχολικές σύμβουλοι Πληροφορικής Γεωρία Σπάλλα και Αγγλικών Αγγελική Αναγνωστοπούλου, καθώς και η πρόεδρος της "Φάρις" Αναστασία Μπελογιάννη.

Το σχολείο οργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δ.Ε. Μεσσηνίας και την κοινωφελή επιχείρηση "Φάρις", με την επιστημονική υποστήριξη του Ευρωπαϊκού δικτύου για την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση Ecomedia (European Community Media, www.ecomedia-europe.net).

Στόχος του θερινού σχολείου για νέες τεχνολογίες (Summer Academy 2017) είναι η ενημέρωση, η ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών, η εύρεση νέων καινοτόμων μεθόδων και η δικτύωση και συνεργασία μεταξύ Ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών οργανισμών (σχολείων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων) και η περαιτέρω βελτίωση των μαθησιακών πρακτικών μέσα από την ορθή χρήση των νέων τεχνολογιών.

Βασικοί εισηγητές - ομιλητές θα είναι οι: Herbert Eile, πρόεδρος του δικτύου Ecomedia (European Community Media), Wolfsburg, Αυστρία. Δρ. Σπυρίδων Παπαδάκης, σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Αιτωλοακαρνανίας. Δρ. Γεωργία Σπάλα, σχολική σύμβουλος Πληροφορικής Μεσσηνίας - Λακωνίας. Και οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής Μεσσηνίας Ελένη Λιανού, Νικόλαος Παπαθωμόπουλος, Γρηγόρης Τσώνης.

Τα οφέλη της διοργάνωσης ενός τέτοιου θερινού σχολείου για τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση στη Μεσσηνία θα είναι πολλαπλά (οικονομικά, πολιτιστικά, τουριστικά), ενώ η επιτυχία του πρόκειται να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς θερινών σχολείων που σχεδιάζεται να γίνουν στο μέλλον στην περιοχή μας. Σε αυτό συνηγορούν τόσο η συμμετοχή εκπαιδευτικών από Ευρωπαϊκές χώρες όπως Αυστρία, Ισλανδία και Λετονία, αλλά και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θερινό σχολείο για τις νέες τεχνολογίες υποστηρίζεται από το ευρωπαϊκό δίκτυο Ecomedia (www.ecomedia-europe.net) και έχει δημοσιευτεί στην ευρωπαϊκή βάση δεδομένων του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση και την κατάρτιση Erasmus+ με την υποστήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (IKY).