Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011 20:49

Ο Δικηγορικός τίμησε την πρόεδρο του Αρείου Πάγου

Γράφτηκε από την

Τη νέα πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου, καταγόμενη από το Χατζή Πυλίας και πρώτη γυναίκα που υπηρετεί στο κορυφαίο δικαστικό αξίωμα, τίμησε χθες με τη διοργάνωση νομικής εκδήλωσης στο Πνευματικό Κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας. 
Η Μεσσήνια πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου ξεκίνησε την καριέρα της ως βοηθός δικαστή στην Καλαμάτα ενώ ο πατέρας, ο θείος της και συγγενείς της υπήρξαν ή είναι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Σεμνή και πράα στην ομιλία και παρουσία της ευχαρίστησε για τα καλά λόγια που ακούστηκαν γι΄αυτήν. Σημείωσε δε ότι ως νομικοί και συλλειτουργοί στην απονομή της Δικαιοσύνης, δικαστές και δικηγόροι, έχουν το καθήκον να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του περί δικαίου αισθήματος των πολιτών. Κλείνοντας την ομιλία της η Ρένα Ασημακοπούλου τόνισε ότι βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας σε μια κοινωνία είναι η Δικαιοσύνη και οι Μεσσήνιοι οφείλουν να πρωτοστατήσουν ως πιο μαχητικοί από τη φύση τους. Υπενθύμισε δε ότι η εθνική παλιγγενεσία ξεκίνησε από τη Μεσσηνία.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Τέντες στο χαιρετισμό του είπε ότι είναι μεγάλη τιμή για τη Μεσσηνία που η Ρένα Ασημακοπούλου προήχθη στο κορυφαίο δικαστικό αξίωμα. Την χαρακτήρισε άξιο τέκνο της μεσσηνιακής γης και είπε ότι από την αρχή της σταδιοδρομίας της συγκέντρωνε τα προσόντα που αρμόζουν σε ένα δικαστή.
Ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γιώργος Καλαμίδας είπε ότι με τη Ρένα Ασημακοπούλου τον συνδέει σχέση ειλικρινούς φιλίας και ξέρει ότι είναι αφιερωμένη στην ιδέα της Δικαιοσύνης, τόσο που «θυσίασε την προσωπική της ολοκλήρωση με μια οικογένεια». Είπε επίσης ότι δίκαια επελέγη στη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου και τόνισε ότι ενώ θα μπορούσε να ακολουθήσει καριέρα δικηγόρου στο γραφείο του πατέρα της, αυτή επέλεξε να γίνει δικαστής.
Στην προσφώνησή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Μαργέλης είπε ότι προσδοκά από τη Ρ. Ασημακοπούλου να εστιάσει την προσοχή της, στο μεγάλο πρόβλημα της Δικαιοσύνης, «την μεγάλη καθυστέρηση στην επίλυση των διαφορών που υποβάλλονται στην κρίση των δικαστηρίων». Επίσης εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι «με την παρουσία της στο ύπατο αξίωμα της Δικαιοσύνης θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της διαταραγμένης κοινωνικής ισορροπίας».
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κονταξής, ο αρεοπαγίτης Κωνσταντίνος Φράγκος, με καταγωγή και οι δύο από τη Μεσσηνία, και ο δικηγόρος Γιώργος Δημήτραινας, επίκουρος καθηγητής Ποινικού Δικαίου.