Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011 15:03

Αγωνία για τη μεταφορά των μαθητών ΑμεΑ στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δ. Καλαμάτας, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ  Καλαμάτας και ο Σύλλογος διδασκόντων ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας εκφράζουμε ομόφωνα την έντονη ανησυχία μας για το πρόβλημα που έχει προκύψει και έχει να κάνει με τη μεταφορά των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας που φοιτούν στο σχολείο μας και έρχονται από διάφορες περιοχές της Π.Ε. Μεσσηνίας εκτός Καλαμάτας και αποτελούν τη πλειοψηφία των μαθητών μας. Ως γνωστό οι μαθητές αυτοί μεταφέρονται στο σχολείο μας με ταξί.
Μετά την προκήρυξη του νέου διαγωνισμού που έγινε για τη μεταφορά τους από 01/01/2012 δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από μεταφορείς (ιδιοκτήτες ταξί) γιατί θεωρούν ότι η προτεινόμενη αποζημίωση από το Δ. Καλαμάτας (που έχει την ευθύνη μεταφοράς) δε τους καλύπτει και είναι ασύμφορη οικονομικά
Με τη παραπάνω όμως κατάσταση όπως διαμορφώνεται και επειδή η μεταφορά των μαθητών από 01/01/2012 δε μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο θ’ αναγκαστούν οι μαθητές αυτοί  να παραμείνουν στις οικείες τους διακόπτοντας τη φοίτηση τους με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μόρφωσή, κοινωνικοποίηση και εξέλιξή τους καθώς επίσης και την επιβάρυνση των οικογενειών τους. Κάτι το καταστροφικό αφού πρόκειται για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Όλοι  εμείς, οι παραπάνω φορείς, διατρανώνουμε την απόφασή μας να προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση να λυθεί το πολύ σοβαρό και απαράδεκτο πρόβλημα που έχει προκύψει.
Καλούμε όλους τους φορείς, το Υπουργείο Παιδείας, τη Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Καλαμάτας, τη Δ/νση Ειδικής Αγωγής και οποιοδήποτε άλλο εμπλεκόμενο φορέα να βοηθήσουν στην επίλυση αυτού του πολύ σοβαρού προβλήματος.
Θεωρούμε ανήθικο η λογική εξοικονόμησης χρημάτων, της σημερινής εποχής,  να βρίσκει εφαρμογή στη μη εκπαίδευση μαθητών με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες.


NEWSLETTER