Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 15:21

Μαθητές της Πελοποννήσου στο Στρασβούργο

Γράφτηκε από την



Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των  24 μαθητών  της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και των δύο συνοδών καθηγητών, κ. Τσίρμπα Γεωργίας του 3ου ΓΕΛ Τρίπολης και κ. Τσιτσιγιάννη Απόστολου του 2ου ΓΕΛ Άργους, σε ημερίδα που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην έδρα του στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο του Προγράμματος EUROSCOLA.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του και είχαν την ευκαιρία να γίνουν ευρωβουλευτές για μία μέρα, ανταλλάσοντας απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης, με 500 περίπου συνομηλίκους τους από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας ειδικότερα. Κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις δείχνοντας ότι έχουν τη θέληση να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος, ενός μέλλοντος που θα δίνει στους νέους τη δυνατότητα να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.
Η Ελληνική αποστολή έκανε πολύ καλή εμφάνιση, πετυχαίνοντας δύο διακρίσεις. Η μαθήτρια Αλεξάνδρα Πέτραινα της Β’ τάξης του ΓΕΛ Βραχατίου Κορινθίας, ήταν μία από τις έξι εκπροσώπους, που παρουσίασαν στην ολομέλεια τις αποφάσεις που πήραν οι πολυεθνικές ομάδες εργασίες. Συγκεκριμένα, παρουσίασε προτάσεις για εδραίωση του  εθελοντισμού ως έννοια προσφοράς και αλληλεγγύης στο κοινωνικό σύνολο.  Επίσης, η μαθήτρια Δόικα Παναγιώτα-Αργυρώ της Β’ τάξης του ΓΕΛ Ξυλοκάστρου Κορινθίας ήταν μέλος της νικήτριας ομάδας του παιχνιδιού Eurogame και επέστρεψε στην Ελλάδα με το αντίστοιχο έπαθλο.
Γενικά, όλοι οι μαθητές επέδειξαν τεράστιο ζήλο, ενθουσιασμό και αποδείχθηκαν άξιοι εκπρόσωποι της χώρας μας. Επέστρεψαν όχι μόνο με όμορφες αναμνήσεις αλλά και με σκέψεις και προβληματισμούς  για ενεργό δράση.

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης


NEWSLETTER