Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 15:21

Το Γυμνάσιο Λογγάς στο Κέντρο Ρομποτικής 

Το Γυμνάσιο Λογγάς στο Κέντρο Ρομποτικής 

Τις εγκαταστάσεις και το εργαστήριο του Κέντρου Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας (ΚΡ&ΠΚ) επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Λογγάς, συνοδευόμενοι από το διευθυντή τους Ηλία Παρθένιο και εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Τους υποδέχτηκε ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου και εκπαιδευτής Ρομποτικής στο ΚΡ&ΠΚ Απόστολος Ασημακόπουλος, μαζί με την πρόεδρο του μαθητικού συμβουλίου του 2ου Γυμνασίου και τον καθηγητή Πληροφορικής και εκπαιδευτή Ρομποτικής στο ΚΡ&ΠΚ Γρηγόρη Τσώνη. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του ΚΡ&ΠΚ, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν με ενδιαφέρον σε ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ρομποτικής, που στόχο είχε οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές, τον προγραμματισμό και τις εφαρμογές του αντικειμένου της Ρομποτικής.

Η επίσκεψη του Γυμνασίου Λογγάς έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος “Open Schools for Open Societies (OSOS)”. To «Ενα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία» μελετάει, ερευνά, προτείνει και ενθαρρύνει το σύγχρονο σχολείο προς την απόκτηση χαρακτηριστικών ενός ανοιχτού, καινοτόμου και δημοκρατικού «οικοσυστήματος», με ενεργό συμμετοχή τόσο στην εκπαιδευτική όσο και στην τοπική κοινότητα. Το «ανοικτό σχολείο» αξιοποιεί την εκπαιδευτική καινοτομία, τα εργαλεία της μάθησης, την τεχνολογία, τη διδασκαλία των φυσικών, ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών για τη μελέτη και ψηλάφηση τοπικών ζητημάτων.