Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 18:30

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Χρηματοοικονομικά στο ΤΕΙ Πελοποννήσου (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Χρηματοοικονομικά στο ΤΕΙ Πελοποννήσου (βίντεο)

Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Χρηματοοικονομικά - Master of Science (Μ.Sc) in Finance, οργανώνει το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής του ΤΕΙ και υπεύθυνος στα μεταπτυχιακά Στέφανος Γιακουμάτος παρατήρησε πως γίνεται για 3ο χρόνο και ανέφερε ότι “μας έχουν τιμήσει, έχουμε συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό και απορρίπτουμε και κάποιους”. Επεσήμανε ότι “είναι το ερευνητικό μεταπτυχιακό μας. Στόχος είναι να εμβαθύνουν στην επιστήμη, για να προσφέρουν στην κοινωνία και την επιστήμη”. Ενημέρωσε, επίσης, πως θα γίνουν άλλα δύο μεταπτυχιακά, στη Διοίκηση στο χρηματοοικονομικό σχεδιασμό και στη Λογιστική.

Είπε ότι υπάρχει υποτροφία, πλήρης απαλλαγή για τους αποφοίτους του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Πελοποννήσου και πως το κόστος είναι 3.000 ευρώ και για τα 3 εξάμηνα. Εκτίμησε ότι είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με άλλα μεταπτυχιακά και πληροφόρησε πως τα μαθήματα θα γίνονται Σαββατοκύριακα, ενώ το 3ο εξάμηνο αφορά την εκπόνηση της διπλωματικής.

Ο αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής του μεταπτυχιακού Ηλίας Μακρής είπε ότι “μεγαλώνει το μεταπτυχιακό μας” και αναφερόμενος στο τι έχουν πετύχει, σημείωσε: “Εχει καταφέρει να εδραιωθεί. Εχουμε φύγει εκτός τοπικών συνόρων, καθώς έχουμε φοιτητές από Αθήνα, Κόρινθο, Πάτρα και Πύργο. Προσφέρει προστιθέμενη αξία. Εργασίες από τα δύο πρώτα μεταπτυχιακά παρουσιάστηκαν σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια”. Παρατήρησε ότι “οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού μπορούν να εγγραφούν ισότιμα στο Οικονομικό Επιμελητήριο” κι ενημέρωσε πως “συνεργαζόμαστε με καθηγητές των Πανεπιστημίων Πειραιά και Πάτρας και του ΤΕΙ Πάτρας”.

Αναλυτικά στοιχεία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα fin.teipel.gr. Για επικοινωνία: 27210 45216, mfinance@teipel.gr.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα “το μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Χρηματοοικονομικά θα σας προσφέρει τις κατάλληλες εφαρμοσμένες γνώσεις και θα σας εξοπλίσει με τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σημερινής αγοράς. Αυτό το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για άτομα που ενδιαφέρονται για σταδιοδρομία στον χρηματοοικονομικό τομέα, στην οικονομική διαχείριση, τη διαχείριση των επενδύσεων ή το σχεδιασμό οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής”.


NEWSLETTER