Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 13:43

Το ΙΕΚ «ΟΡΙΖΩΝ» στο 7ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Το ΙΕΚ «ΟΡΙΖΩΝ» στο 7ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Για μια ακόμη χρονιά το Ιδιωτικό ΙΕΚ «ΟΡΙΖΩΝ» ήταν παρόν στο 7ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας. Οι σπουδαστές του ΙΕΚ συμμετείχαν εθελοντικά στην οργάνωση και προετοιμασία του 7ου Σχολείου, στήριξαν τη γραμματεία και παρακολούθησαν το τριήμερο πρόγραμμα εισηγήσεων και εργαστηρίων.

Τη δεύτερη μέρα του Σχολείου Τουρισμού ο γνωστός Bar Manager της Costa Navarino και εκπαιδευτής του ΙΙΕΚ «ΟΡΙΖΩΝ» Αντώνης Κατάκης μίλησε για τις βασικές αρχές του bartending, και μαζί με τους σπουδαστές του ΙΕΚ ενθουσίασαν και ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους φτιάχνοντας «δυνατά» cocktails.

Η συμμετοχή του ΙΕΚ «ΟΡΙΖΩΝ» ολοκληρώθηκε την τελευταία ημέρα -αφιερωμένη στη γαστρονομία- με την παρουσίαση σπουδαστών του δεύτερου έτους του Tμήματος Mαγειρικής με την βοήθεια των εκπαιδευτών τους. Πιο συγκεκριμένα οι εκπαιδευτές Κώστας Βασιλειάδης, Πέτρος Βρυώνης και Ηλίας Παπανικολάου εμπνεύστηκαν από τα τοπικά προϊόντα και υποστήριξαν τους σπουδαστές να παρουσιάσουν τις εξής γευστικές συνταγές: Μαγιάτικο μαριναρισμένο με χυμό λεμόνι, φρούτα εποχής και αυγοτάραχο. Τραχανά με φρέσκια τομάτα και κρέμα βακαλάου. Φάβα με σύγκλινο Μάνης. 

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την δουλειά τους μέσα από το Σχολείο στον γνωστό σε όλους Ηλία Μαμαλάκη, δέχτηκαν γενικά συγχαρητήρια και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο Σχολείο Τουρισμού.