Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 09:49

Το Learning Business στην Καλαμάτα

 

Τα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Μπουγά καθώς και το ΙΕΚ Ορίζων επισκέφθηκε η  πανελλαδική δράση επαγγελματικού προσανατολισμού μαθητών γυμνασίου, λυκείου και νέων με την επωνυμία Learning Business.

Μέσα από προβολές βίντεο σε ένα πρωτότυπο ντοκιμαντέρ έμπειροι μάνατζερς μίλησαν για τον τρόπο λειτουργίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Επίσης έγινε αναφορά  στο πώς ένας υποψήφιος για μια θέση θα προβάλει σωστά τον εαυτό του, ποια λάθη πρέπει να αποφεύγει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ώστε να βρει εργασία καθώς και ποιες δεξιότητες απαιτούνται ώστε να πετύχει κάποιος επαγγελματικά.

Επιπλέον το πρόγραμμα πλαισίωσαν οι ομιλητές Νίκος Μαυρέας, επιχειρηματίας στο χώρο της επιπλοποιίας και Ανδρέας Ζαγάκος, επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης, οι οποίοι συνομίλησαν με τους νέους και μοιράστηκαν το δικό τους παράδειγμα επαγγελματικής επιτυχίας

Η δράση Learning Business συνεχίζεται με επιτυχία για δεύτερη χρονιά με επισκέψεις σε εκπαιδευτήρια σε όλη τη χώρα με σκοπό να επιμορφωθούν πάνω από 20.000 μαθητές μέχρι το τέλος του α' κύκλου του προγράμματος

Το πρόγραμμα Learning Business τελεί υπό τις αιγίδες του Συνδέσμου Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΣ), της Κεντρικής Ενώσεως Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του ΣΒΒΕ (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος) και έχει παρουσίες στα σχολεία της χώρας.

Υποστηρικτές του προγράμματος είναι η από την πλευρά του χώρου της λιανικής η αλυσίδα τεχνολογίας και πολιτισμού PUBLIC, από τη βιομηχανία η εταιρεία τροφίμων και ποτών PEPSICO καθώς και από τον κλάδο των υπηρεσιών η PREMIER TAXFREE.