Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 08:13

6η θέση σε διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών για το 4ο Λύκειο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
6η θέση σε διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών για το 4ο Λύκειο Καλαμάτας

 

Την 6η θέση στην τελική φάση του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικών Επιστημών, ο οποίος έγινε στην Αθήνα στις 27 Ιανουαρίου -για συμμετοχή στην 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών/EUSO 2018-, κατέλαβε η τριμελής ομάδα του 4ου Λυκείου Καλαμάτας.

Την ομάδα του 4ου Λυκείου αποτελούσαν οι Βαλεντίνα Ρουτζούνη, Αθανάσιος Μπουφέας και Σταύρος Γιαννόπουλος, μαθητές της Β’ τάξης, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Ιωάννας Σπανού, ενώ η θέση που κατέλαβαν είναι η καλύτερη που έχει πάρει η Μεσσηνία στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί από την Πανελλήνια Ενωση Υπεύθυνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) και η ομάδα του 4ου Λυκείου Καλαμάτας συμμετείχε στην τελική του φάση, ύστερα από την πρόκρισή της στην 1η φάση των Τοπικών Μαθητικών Διαγωνισμών.

Οι δύο πρώτες τριμελείς ομάδες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών/EUSO 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας από τις 28 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου.


NEWSLETTER