Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 16:34

Αιτήσεις μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Γράφτηκε από την



Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το χρονικό διάστημα από 10 έως 25 Φεβρουαρίου έχει καθοριστεί ως προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης των μαθητών της τελευταίας τάξης Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) (ομάδας Β΄) και των αποφοίτων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ(Ομάδα Β΄).
Η Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις  υποβάλλεται ηλεκτρονικά στα Λύκεια. Το έντυπο της Αίτησης – Δήλωσης  έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο (στην επίσημη ιστοσελίδα  HYPERLINK "http://www.minedu.gov.gr" www.minedu.gov.gr/exams), από όπου μπορεί να τυπωθεί είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο είτε από το Λύκειο και να διανεμηθεί στους ενδιαφερομένους. Ο υποψήφιος επιλέγει και συμπληρώνει χειρόγραφα την ανάλογη Αίτηση – Δήλωση και στη συνέχεια την υποβάλλει ηλεκτρονικά ο ίδιος ή ο νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία στο Λύκειο που φοιτά ή στο Λύκειο από το οποίο αποφοίτησε ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του Λύκειο, αν πρόκειται για απόφοιτο.
Η προθεσμία υποβολής της Αίτησης – Δήλωσης αρχίζει την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου,  και λήγει την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου του 2012 (επειδή η 25η Φεβρουαρίου είναι ημέρα Σάββατο). Τονίζεται ότι για κανένα λόγο δεν γίνεται δεκτή Αίτηση - Δήλωση εκπρόθεσμη ούτε διόρθωση αυτής που υποβλήθηκε εντός της προθεσμίας.
Στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης ( srv-dide.mes.sch.gr ) μπορείτε να δείτε το πλήρες κείμενο της Εγκυκλίου, καθώς και να τυπώσετε την Αίτηση – Δήλωση.


Ο Δ/ντης Δ.Ε.Ν Μεσσηνίας
Βασιλόπουλος  Κωνσταντίνος