Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012 19:56

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την Πινακοθήκη και τη Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την Πινακοθήκη και τη Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης

Την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012, δέκα παιδιά με έναν ουρανό που τους έκανε τη χάρη να στείλει τον ήλιο να τα συνοδεύσει ξεκίνησαν από την Κουμαντάρειο Πινακοθήκη. Παιδιά του 5ου και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης έκαναν τη βόλτα τους από την Πινακοθήκη στην κεντρική πλατεία και από εκεί στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου και μετά στο στάδιο. Επιστροφή πάλι στην Πινακοθήκη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας του Στέλιου Ευσταθόπουλου «Αθήνα εντός...» η οποία συνδιοργανώθηκε από την Πινακοθήκη και τη Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης.
Τα παιδιά με τις φωτογραφικές τους μηχανές περπατάνε την πόλη τους, την γνωρίζουν, καταγράφουν, συζητούν, προτείνουν και πράττουν. Οι μικροί φωτογράφοι-περιπατητές από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης είναι: Νίκος Αρβανίτης , Αχιλλέας Αργυρόπουλος, Εβελίνα Γιάνναρη, Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Λεωνίδας Μπέρδος και Σοφία Σούπου. Από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης είναι: Γιώργος Αραχωβίτης, Βασίλης Γάββαρης, Ιωάννα Θεοφιλάκου και Τρύφωνας Κοντάκος.
Οταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, τα ίδια τα παιδιά θα το παρουσιάσουν, θα μιλήσουν για τους στόχους τους και φιλοδοξούν να εμπλέξουν και τους πολίτες στις δράσεις που θα προτείνουν. Είναι το μόνο αισιόδοξο μήνυμα που λαμβάνουμε αυτές τις ημέρες και γίνεται περισσότερο χαρμόσυνο γιατί εκπορεύεται από τα παιδιά.