Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 19:13

Διεθνές Θερινό Σχολείο Εκπαιδευτικών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Διεθνές Θερινό Σχολείο Εκπαιδευτικών στην Καλαμάτα

Διεθνές Θερινό Σχολείο Εκπαιδευτικών, με αντικείμενο τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση, ξεκινά στην Καλαμάτα την 1η Ιουλίου.

Το σχολείο θα διαρκέσει 6 ημέρες και οι εργασίες του θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του 4ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Θερινό Σχολείο 2018 -με τίτλο “Physical Computing: Sensing and Interacting with the environment”- έχει εργαστηριακό χαρακτήρα και θα συμμετέχουν σε αυτό εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα καθώς και 20 συνάδελφοί τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως Αυστρία, Ισλανδία, Λετονία και Γερμανία. Στόχοι του είναι η ενημέρωση, η ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών, η εύρεση νέων καινοτόμων μεθόδων, η δικτύωση και συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών οργανισμών (σχολείων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων) και η μέσω του STEM ανάπτυξη της υπολογιστικής σκέψης.

Το Θερινό Σχολείο διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου / Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, με την επιστημονική στήριξη του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση Ecomedia και την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης “Φάρις”.


NEWSLETTER