Κυριακή, 08 Ιουλίου 2018 19:47

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Καλή παρουσία στον προκριματικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Καλή παρουσία στον προκριματικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

 

Στον προκριματικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής συμμετείχε ο Ομιλος Ρομποτικής των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Η διοργάνωση φέτος πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Food Matters» και υπήρχαν πολλές διαγωνιστικές κατηγορίες ανά ηλικιακή ομάδα.

Ο Ομιλος Ρομποτικής των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά συμμετείχε σε 3 κατηγορίες, Regular Δημοτικού, Regular Γυμνασίου και Ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Δημοτικού με τους μαθητές Ευσταθία Θεοδωρακοπούλου, Εκτορα Παπανικολάου και Μαρία Ελπίδη και με προπονητή τον Χαράλαμπο Βασιλαδιώτη κατέκτησαν την 4η θέση στην κατηγορία τους μετά τον 2ο αγωνιστικό γύρο, ενώ στον 1ο γύρο είχαν φθάσει στην 2η θέση με 180/200 πόντους. Αν κατακτούσαν την πρώτη ή τη δεύτερη θέση θα εκπροσωπούσαν την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2018 στην Ταϊλάνδη.

Στην κατηγορία Regular Γυμνασίου συμμετείχε η ομάδα με τους μαθητές Δημήτρη Μπουγά, Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και Γιώργο Ξυνό με προπονήτρια την Εργίνα Ορφανού. Τέλος, στην κατηγορία «Ποδόσφαιρο» συμμετείχαν οι Γιώργος Μπαστακός και Γιώργος Τσορόπουλος με προπονητή τον Γιώργο Χριστάκη.

Η παρουσία της Καλαμάτας στο διαγωνισμό ήταν για ακόμα μια φορά πολύ δυναμική. Ομάδες από το Κέντρο Ρομποτικής και σχολείων της Καλαμάτας κατέλαβαν υψηλές θέσεις στο διαγωνισμό με υψηλότερη διάκριση του κέντρου ρομποτικής BitLab στην κατηγορία Ποδοσφαίρου. Η ομάδα αυτή θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα - στην κατηγορία Ποδοσφαίρου - στη Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2018 στην Ταϊλάνδη.