Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 21:30

Συνεργασία με κινεζικά εκπαιδευτικά ιδρύματα από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Τη συνεργασία του με κινεζικό ΑΕΙ προωθεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το οποίο -σύμφωνα με ανακοίνωσή του- ανταποκρίθηκε θετικά σε πρόταση συνεργασίας με ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Σαγκάης, το Shanghai Jiao Tong University.
Ηδη έχει υπάρξει η πρώτη ανταλλαγή επιστολών εκδήλωσης ενδιαφέροντος μεταξύ των πρυτανικών αρχών των δύο πανεπιστημίων κι έχει προσκληθεί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου να επισκεφθεί το Jiao Tong University στις 17-23 Μαρτίου 2012 και να κάνει διάλεξη στο Institute for Advanced Study in European Culture.
Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης θα συζητηθούν με τους Κινέζους συναδέλφους οι προϋποθέσεις υπογραφής προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πανεπιστημίων. Στη συνέχεια, στα τέλη Απριλίου 2012, αντιπροσωπεία καθηγητών του Shanghai Jiao Tong University θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Το Πανεπιστήμιο Jiao Tong συγκαταλέγεται μεταξύ των αρχαιοτέρων και πλέον διάσημων της Κίνας. Καλύπτει όλο το φάσμα των ανθρωπιστικών, τεχνολογικών και φυσικών επιστημών. Διαθέτει 63  προγράμματα προπτυχιακών σπουδών και περισσότερα από 450 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών και έρευνας, με 1.900 μέλη διδακτικού προσωπικού και 42.000  φοιτητές, εκ των οποίων 1.600 περίπου είναι αλλοδαποί.


NEWSLETTER