Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012 08:45

Οι οδηγοί αδιαφορούν για την ασφάλεια των μαθητών στην οδό Λυκούργου

Γράφτηκε από την

Την ανάγκη να υπάρχουν δυο σχολικοί τροχονόμοι σε ορισμένα επικίνδυνα πόστα, όπως είναι η οδός Λυκούργου και η οδός Αθηνών, επισημαίνει η σχολική τροχονόμος Ελλη Χριστοπούλου που αναπληρώνει τη Γιώτα Μαρίνη - Λέκκα η οποία τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στις αρχές του μήνα.
Η κ. Χριστοπούλου έχει πόστο στην οδό Μακεδονίας και προσωρινά έχει μεταφερθεί στην οδό Λυκούργου, όπου έγινε το ατύχημα. Διαπιστώνει πως πρόκειται για έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο, καθώς η κυκλοφορία είναι ιδιαίτερα αυξημένη, οι οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και ορισμένοι αποδεικνύουν με τη συμπεριφορά τους ότι αδιαφορούν για την ασφάλεια των παιδιών αλλά και του σχολικού τροχονόμου.
Ζητάει από τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της ίδιας και των συναδέλφων της, να μη βιάζονται και να ξεκινούν το όχημά τους μόνο όταν ο σχολικός τροχονόμος έχει επιστρέψει στο πεζοδρόμιο, καθώς πάντα υπάρχουν κίνδυνοι όπου υπάρχουν παιδιά. "Βάζουμε μπροστά τον εαυτό μας για να προστατεύσουμε τα παιδιά. Κανονικά όλοι οι οδηγοί θα έπρεπε να σέβονται τις διαβάσεις. Δυστυχώς όμως η παρουσία μας είναι απαραίτητη για να είναι πιο ασφαλή τα παιδιά". Παρατηρεί δε πως: "Η κ. Λέκκα τραυματίσηκε 2η φορά. Ευτυχώς που δεν τραυματίστηκε κάποιο παιδί γιατί τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο άσχημα και όλοι φυσικά θα τα είχαν βάλει με τη σχολική τροχονόμο".
Να σημειωθεί πάντως πως οι σχολικοί τροχονόμοι παρατηρούν καθημερινά ακόμα και γονείς να βιάζονται να περάσουν αδιαφορώντας για τις υποδείξεις τους. Ακόμα και γονείς που μόλις άφησαν τα παιδιά τους στο σχολείο φέρονται ανεύθυνα, χωρίς να σκέφτονται καν πως στη διάβαση θα μπορούσε να είναι το δικό τους παιδί.